Jegyek

Blog

2012
Oct
17
7 éve, 11 hónapja

Ismét túl vagyunk egy versenyen, 2012 utolsó megmérettetésén. Múlt pénteken került megrendezésre a szezonzáró futam, azaz a Magyar Bajnokság 5. futama, a Pannóniaringen.

Vége a 2012-es szezonnak – bár ilyenkor még hevesen tüntet ellene a szervezetem. Amíg a jövő szezon hatalmas kérdőjel, addig a kedvem is olyan ettől, mint az időjárás: borús és szomorkás. De bízom a legjobbakban, és tűkön ülve várom 2013 tavaszát! :)

Na de a lényeg, a kicsit sem zökkenőmentes versenynapról:

Győző csapattársammal már csütörtök délután elindultunk Kecskemétről, hogy másnap reggel ne kelljen kapkodni, nyugodtan, kipihenten készülhessünk az első szabadedzésre. Sok versenytársunkkal ellentétben, mi nem vettünk részt az előző napi nyíltnapon, így mindössze két szabadedzés állt rendelkezésünkre, hogy bemotorozzuk magunkat a versenyre – gondoltuk mi.

Kora reggel kiértünk a pályára, személy szerint nagyon nehezen akklimatizálódtam, bár mondják, elég „fagyos szent” vagyok. Nem sokáig törölgettem álmos szemeim, hamar felkeltett a csípős hideg. Míg kipakoltunk a buszból, sokat tanakodtunk, érdemes-e ilyen hideg, ködszitálós időben kockáztatni. Mivel nekem igazából gumim sem volt, és a slovakiaringi (szept. 2.) Alpok-Adria fordulón ültem utoljára motoron, úgy döntöttem, inkább passzolom az első edzést, majd a következőn. Sok értelme nem lett volna egy több mint 30 körös, medium gumival kaszkadőrködni. Vártam az enyhülésre – majdhogynem hiába.

Még a második szabadedzés előtt összehívták a versenyzőket egy eligazításra, ahol megkaptuk az időterv 6. (!) változatát (komolyan a hatodikat! A verseny előtti napokban került fel a hivatalos "E" verzió). Bevallom, nem volt őszinte a mosolyom, mikor közölték, az időmérő előtti edzést TÖRLIK, mehetünk motorozni a kvalifikációra. Fantasztikus. Nem sok minden tudja elvenni a kedvem a motorozástól, de ez picit megingatott. Egy picit! Sok minden kavargott a fejemben, aztán lapoztam egyet a füzetben, úgy voltam vele, akkor motorozok egy őszintét a szívemnek, és nem ronthatják el a motorozásom. Punktum!

Az időmérőre feltettük a versenyre kikészített új hátsó gumit, és azzal igyekeztem egyszerre minél hamarabb megtalálni merre az előre, felvenni a ritmust, valamint minél jobb időt motorozni a jó rajtkocka érdekében. Nem volt könnyű feladat azonnal időt motorozni, nem is sikerült a legjobban. Mármint magamhoz képest. 2.05-ös köridőm a 6. helyre volt elegendő 11 férfi között (ugyanis SBK-n belül fut a 750-es kategória is, ahol 5 induló volt).

Rajtrácson hoztuk a csapathoz méltó vidám formánkat, míg mások stresszeltek – vagy nem –, mi Golyóval vidámkodtunk egy sort, mikor megkínált fasírttal, miközben megdumáltuk a taktikát. :) A rajtom ritka rosszul sikerült, csúnyán beragadtam, de az első kör végére már a 7. helyen motoroztam, ám fél célegyenesnyi távolságra az előttem motorozótól, akivel egy kategóriában voltunk értékelve.

Pár pici percig stresszes voltam a rajtom miatt, de vettem egy nagy levegőt, aztán hajrá! A feladat adott volt, le kell küzdeni azt a távot. Precíz, nyugodt motorozással körről körre sikerült gyorsulnom, így folyamatosan csökkent a távolság kettőnk között. A 8. körben megfutottam az eddigi legjobb időmet a Pannóniaringen: 2.03,120, majd a 11 körös verseny vége előtt 3 körrel a célegyenes végén sikerült jobb féktávot vennem, ezzel javítani egy pozíciót. Végül a kockás zászlóig tartottam a 6. helyet, ami a kategóriámban az 5. helyre volt elég.

Nem mondhatnám, hogy eseménytelen nap volt, mivel nem kis fennforgások voltak aznap, amire most nem térnék ki, pedig érdekes téma volna az is, de nem. :) Győző stabil motorozással a 3. helyen ért be a célba, nagy gratula neki! Mindent összevetve boldogan (és fáradtan) indultam haza, hiszen másfél hónap kihagyás után, kevesebb mint 20 kör alatt sikerült javítanom az eddigi legjobb időmön, és a lehetőségekhez mérten befutottam a számomra leginkább elérhető helyen, hiszen az előttem végzettek 1.57-es ideje egyelőre még messze van. Egyelőre.

Kis családom és barátaim természetesen megint ott voltak, és szorítottak nekem. Nagyon hálás vagyok Nekik, valamint csapatomnak, hogy ott lehettem a versenyen.

Most jön egy rövid pihi, majd novemberben Borbély Erik segítségével megkezdem a téli fizikai felkészülést a jövő szezonra. Bízom benne, 2013-ban még több jó hírről írhatok Nektek. A fantasztikus képekért hálás köszönetem Lehotzky 'Leo' Istvánnak.

Puszi, pacsi:
Wicca :)

A Te véleményed?
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: