Jegyek

Blog

2012
Mar
26
8 éve, 4 hónapja


Sziasztok!

Utóbbi bejegyzésem óta, annyi minden történt velem, hogy úgy éreztem, itt az ideje újra hírt adni magamról. Hirtelen nem is tudom, hol kezdjem, eltelt újabb két fontos tesztnap a GP3-as szériában, ami Barcelonában volt megtartva, és már itt van a nyakunkon a következő, silverstone-i teszt is. De ne rohanjunk ennyire előre. Tehát Barcelona, egy olyan helyszín, ami nagyon sok örömöt szerzett már számomra. Itt volt alkalmam megtapasztalni, hogy milyen érzés a dobogó tetejére állni egy nemzetközi formulaautós bajnokság futamán és ezen felül a himnuszt végighallgatni úgy, hogy közben rengeteg gondolat és öröm kavargott bennem egyszerre. Olyan szintű adrenalin többletem volt azon a vasárnapon, hogy az aznap történteken még hétfőn hajnali 3-ig gondolkodtam, elmélkedtem, mert egyszerűen nem tudtam elaludni.

Sok dologról szeretnék beszélni, de nyilván nem szeretném, ha valaki a gép előtt elaludna a bejegyzésem felénél, ezért megpróbálok minden érdekes eseményt röviden leírni. :) Tehát túl vagyok egy sikeresnek mondható tesztelésen, melynek részleteit már biztosan olvastátok a P1race.hu oldalon.

Kevesen tudják, de nem sok pihenőm volt Barcelona után. Az amerikai csapattársam, Ethan Ringel látogatott ide, és az én régi típusú Formula Renault 2.0-ás versenyautómmal teszteltünk a Hungaroringen. Pontosabban fogalmazva: ő pályát tanult, én pedig pár kört megtéve használható adatokat próbáltam számára biztosítani a tanuláshoz, illetve a pálya mellől segítettem neki. Remek napokon vagyok túl a csapattal, és úgy gondolom, hogy bár csak négyen jöttek el Magyarországra, de mindenképpen sikerült velük még jobban összekovácsolódni. Pedig régóta ismerjük egymást, úgyhogy nem is hittem volna, hogy ezt lehet még fokozni. :)

Az elmúlt napokban, hetekben mindenki azt kérdezi tőlem, hogy mikor lesz bejelentve a szerződés!? A dolog most ott áll, hogy több pontját tárgyaljuk a csapattal és reményeim szerint – és a terv szerint is – a silverstone-i teszt során kerül aláírásra a szerződés. Drukkoljatok, hogy minden rendben menjen, és hamarosan az én nevem is ott legyen a pilóták felsorolásában.A csapatnál jól alakulnak a dolgok, régóta nem volt harmadik pilótánk a tesztek során, és az újonnan érkező versenyző annyira jól érezte magát az Atech CRS GP-nél, hogy jó eséllyel rövid időn belül a csapat le is igazolhatja. Ő belga származású, korábban nem versenyzett formulaautóval, csak kasztnis autókkal, de azt kell, hogy mondjam, hogy szerintem nem telik sok időbe és jelentősen fog gyorsulni. Összességében egy nagyon szimpatikus fiatalembert ismertem meg a személyében.

Vicky Piria és Carmen Jorda… Vicky nevével és személyével már korábban találkoztam a pályán, de Barcelonában egy rövid vita után a csapatban sikerült eldönteni, hogy van még egy másik hölgyversenyző is rajta kívül a mezőnyben. Carmen sokkal többet versenyzett már pályafutása alatt, hiszen megjárta az Indylight sorozatot is és több év F3 is van már a háta mögött. Ez a különbség viszont aligha volt látható közöttük. Meglepő, hogy egy nyílt hivatalos teszt alkalmával mennyire elvagyunk különülve egymástól. Úgy értem, hogy a pilóták reggeltől estig a bokszban dolgoznak a mérnökökkel, és minimális a csapaton kívüli „bandázás” vagy barátkozás. Visszatérve a hölgyekre, sok esetben én is kimerülök egy kétnapos tesztelés végére, és belegondolva, nekik ez talán még jobban megterhelő lehet. Bár a nyilatkozatok alapján nagyon optimistának tűnnek, azért én azt gondolom, hogy ebben a sorozatban nagyon nehéz érvényesülni.

Sűrű elfoglaltságaim miatt nem volt alkalmam a tv előtt követni az első hétvége eseményeit a Forma-1-ben, de nyilván azonnal érkeztek a hírek, amint egy-egy edzésnek vagy éppen a futamnak vége volt. Az elmúlt hétvégén végre itthon, nyugodt körülmények között volt időm elemezgetni és figyelni a történéseket. Nagyon izgalmas szezonnak ígérkezik az idei és nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint Button apró hibája, ami miatt pontot sem szerzett. Említhetném Perez és a Sauber istálló kiváló taktikázását és meglepő gyorsaságukat, ami a futam végéig kitartott. Bruno Senna, Vergne és még jó páran a top10-ben, akiket őszintén szólva nem vártunk volna a mezőny első felébe. Érdekes látni, hogy a szezon már lassan a harmadik futamnál tart, holott az idei GP3 széria még el sem rajtolt. Mi hiába érezzük úgy, hogy Barcelona lesz a szezonkezdet, az F1-es paddockban már érezni és látni az arcokon, hogy már javában tart a szezon.

Bízom benne, hogy hamarosan legalább olyan izgalmas hírekkel tudok szolgálni, mint amilyen a maláj Forma-1-es hétvége volt, és a legközelebbi bejelentkezésem alkalmával újabb és részletesebb bejegyzést adhatok.

Addig is minden jót,
Tamás
 

A Te véleményed?
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: