Jegyek

Blog

2012
Jun
18
9 éve, 5 napja

Nem is emlékszem, hogy mikor írtam az utolsó bejegyzésem, de egy biztos, hogy nagyon sok minden történt velem az elmúlt időszakban. Büszkén tekintek vissza az elmúlt versenyemre, a Monaco GP futamra – csodálatos helyszín tele a maga különlegességeivel, szépségével és az őrülten szűk utcai versenypályával!

Meglehetősen korán elutaztam Monacóba, így volt időm várost nézni és ráhangolódni a futamra. Sokan említették, hogy milyen remek lehetett ott lenni. Ez valóban így van, ott lenni azonban csak egy dolog ahhoz képest, amit a versenyzés hoz magával ezen a pályán. A vezetésen kívül versenyzőként viszont már más ez a környezet. A paddock rendkívül messze volt magától a pályától, nem túlzok, de kb. 15 perc volt odajutni, persze gyalog. Az egész hétvége időterve teljesen más volt, mint amit korábban megszoktunk. Csütörtök este 10 órakor jöttem el a pályáról és másnap reggel fél 7-kor már melegítettem a kamion mellett. Annyi élményem van, hogy ha mindenbe belekapnék, akkor lehet, hogy kisregény születne.

Na de menjünk vissza a falak közé! Szalagkorlátok, falak, csatornafedél, Kaszinó tér, veszélyes és izgalmas. Nem volt különösebben tervem, hogy hogyan fogok vezetni, egyszerűen hagyatkoztam a saját egyéni stílusomra. Legalább tízszer visszanéztem az időmérő felvételét, azokban a körökben mozgott, csúszott, mászott az autó alattam, a kanyarok kijáratánál a csúszás a rázóköveken a faltól pár centiméterre állt meg. Nem éreztem mást, csak szabadságot, és örömöt abban, amit éppen csinálok és közben nem érdekelt semmi és senki más, hiszem, hogy ez volt a legjobb érzés amióta versenyzem. Új csapattal először dobogóra állni megtiszteltetés és ezt szeretném még minél többször átélni.

A versenyt követően azonban már az egyetemé volt a főszerep, hiszen vizsgaidőszak kezdődött a versenyszezon kezdetét követően. Volt és vannak nagyon nehéz időszakok, amikor őszintén az én energiám és erőm is elfogy, hogy ennyi mindent csináljak egyszerre. Ezeken a napokon mindig jön valaki vagy történik valami, aki vagy ami motivációt, erőt és hitet ad ahhoz, amit ilyen őrült módon csinálok.

Az elmúlt pár nap alatt több dolog nem történhetett volna velem. Szombat és vasárnap ismét meghívást kaptam a magyar Formula-1-es közvetítésbe vendégként, remek időtöltés és kikapcsolódás volt így nézni az F1-et, örültem a lehetőségnek. Este már maradtam Budapesten, mert hétfőn reggel hatkor ment a gép Angliába, ahol a McLaren főhadiszállásán készültünk a csapattal a valenciai versenyre. Még aznap este hazajöttem, igaz, mire Miskolcra értem és lefeküdtem aludni, már fél 3 volt. Reggel 8-kor már az egyetemen vizsgáztam, majd 10 órakor követte ezt még egy vizsga. Aznap bepakoltam és készültem a hét harmadik vizsgájára, ami után már újra a repülőtér következett.

Nincsenek unalmas napjaim, ugyanakkor biztosan nem bánkódnék, ha otthon kellene unatkoznom egy-két napot, de ez biztosan nem az elkövetkezendő napokban lesz.

Köszönöm a segítséget, lehetőséget mindenkinek, aki bármilyen szinten mellettem áll és segít felmászni arra a magas hegyre, amelyre én tartok!

Tomi

A Te véleményed?
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: