Jegyek

Blog

2012
Aug
20
8 éve, 10 hónapja

Éreztem magam a pokolban, egy pillanat múlva a felfelé vezető létrán másztam, és akkor tértem észhez, amikor a fellegekben jártam! Nem vitás, hibáztam, de nem engedtek és nem enged senki, ugyan miért is tolerálnának, hiába életem legrosszabb napjai és legemlékezetesebb momentumai… megbüntettek, oda a hungaroringi dobogó.
A szép emlékek örökre megmaradnak Kiss Pál Tamásnak.
Valóban...

Több hete is van, hogy utolsó bejegyzésem megírtam, de őszinte leszek, annyira elment a kedvem mindentől a hungaroringi futam után, hogy nem voltam képes értékelni a pozitív dolgokat, nyilván az idő sok mindenben segít és valahol igaz, megszépíti a múltat.

Sikerek a sikertelenség kapujában…

Hockenheimet nem felejtjük el, noha alig tettünk meg pár kilométert, a lehetetlenből remekül taktikázva sikerült előre lépni és pontokat hazahozni. Itt történt az ominózus motorcsere és nem tudom, nem értem, hogy miért vagyunk ennyivel lassabbak az egyenesekben, mint a többiek. Azok, akik látták Conor Dalyt, hogy milyen sebességkülönbséggel ment el mellettem a német egyenesben, értik mire panaszkodok.

Utálok magyarázkodni, kifogásokat keresni, de most más a szituáció, jött a következő verseny és az nem elég, ha 120%-ot nyújt az ember, és érzi, hogy most nem tudják legyőzni.  Jött az időmérő és a hidegzuhany ezzel egy időben, 20. lettem és az edzés minden körében szinte lassultam a Hungaroringen, felfoghatatlan. Rendben, immár fizikális ténye volt a motorhibának, de ki voltam vele segítve… Innen kellett csodát tenni és mosolyt, örömöt, boldogságot okozni mindenkinek, aki kilátogatott, szurkolt és mellém állt ebben a lavinában.

Ismételten jó rajtok és felejthetetlenül kegyetlen körök! Végre két olyan futamot teljesítettem, amely sok előzést és izgalmat tartogatott. Számomra izgalmasabb egy futam, ha kell a taktika, extrém körülmények vannak és fontos, hogy ki milyen stílusban vezet, mert jó pár alkalommal a száraz sprintversenyeken már az időmérésen kialakul a befutó sorrendje. Hazai közönség előtt és környezetben a pódium bármely fokára fellépni valami egészen különleges érzés. A hibával kapcsolatban, amit vétettem, szeretnék megosztani egy nagyon tanulságos idézetet: „Elkövethetsz 1000 hibát is, de tanulj belőle és kétszer ugyanazt ne kövesd el!” Ezt 2010-ben az angol versenymérnököm mondta nekem, amikor csak a 4. helyen kvalifikáltam magam, de megnyertem a versenyt.

Blog, avagy mi történik velem mostanság? Elsősorban nagy adag pihenés, sok-sok sport, inkább kikapcsolódás gyanánt, mintsem extrém tréningként, illetve több eseményen vettem részt többet között a Talmácsi napon Kecskeméten, ahol nagyon jól éreztem magam és most jutott idő összekapni a családot, ismerősöket a korábban s.o.s.-ben megünnepelt névnapokat és szülinapokat nyugodt körülmények között megülni.

A sok a negatív emlék, ami a felemás sikerek után és előtt ért, mára már jelentősen elhalványult. Az elmúlt héten véget ért a XXX. Nyári Olimpiai Jàtékok, a résztvevők (mindenki, aki kijutott) és az onnan hazahozott sikerek mindent feledtetni tudnak. Mindennap követtem az összes közvetítést, és mi mást lehet mondani, köszönjük a rengetek energiát, sikert és megtiszteltetést! Most még szélesebbre húzom a mellkasom, mint eddig, mert magyar vagyok! Pár nap és utazok Belgiumba a bajnokság utolsó előtti futamára, itt az utolsó etap, még szép versenyeket lehet és kell is futni, de addig is mindenkinek jó pihenést kívánok!
 
Üdvözlettel:
Tomi

A Te véleményed?
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: