Jegyek

Blog

2012
Oct
22
7 éve, 11 hónapja
(Dani Pedrosa blogja)
 
Sziasztok!
 
Ezt a hétvégét Giné Guirado halála árnyékolta be, nagy veszteség ért minket szombat este. A vasárnapi malajziai győzelmemet, amely az első volt esőben, neki és a családjának ajánlom.
 
A versenyre befolyással volt a vihar. Vizes pályás futamunk volt, anélkül, hogy ilyen körülmények között edzhettünk volna. Az időjárás ellen nem lehet harcolni, így a vasárnapra mentálisan kellett alaposan felkészülnünk, bármire készen álltunk. A verseny előtt nyugodtak voltunk, már amennyire azok lehettünk, hiszen tudtuk, hogy az esőben bármi megtörténhet, a verseny szerencsejátékká változik.
 
Jorge nagyon erősen kezdett. Jobban szeretem nyugodtan teljesíteni az első köröket, állandó távolságra lenni tőle anélkül, hogy meg tudna lógni. A verseny felénél rájöttem, hogy gyorsabb vagyok nála, és hogy Casey is egyre és egyre gyorsabban közeledik, ezért megelőztem Jorgét, és megpróbáltam meglépni tőle. Nagyon fontos győzelem volt ez számomra: az első diadalom esőben, amikor magam mögött hagytam a riválisaimat.
 
Az az igazság, hogy a körülményeket tekintve szerencsések voltunk. Jorge is, nem esett el, amikor nagyon úgy tűnt, hogy el fog. Ha a verseny tovább folytatódott volna, nem is tudom, mi történt volna, mert Casey közeledett volt hozzá, ráadásul a körülmények miatt Jorgénak egyre lassabban kellett mennie. Összességében nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy a hétvége alakult, értékes győzelmet arattunk.
 
Most magunk mögött hagyjuk a maláj hőséget a hideg Dél-Ausztráliáért. Phillip Island kevés kanyarral és egy gyors célegyenesre ráfordítóval rendelkezik. Az egyik fő jellemzője ennek a pályának a szél és a hideg levegő, nem könnyű ott motorozni. Mindemellett ugyanakkor itt vár minket az egyik legszebb látvány: amikor a célegyenesre fordulsz, nem a pályát, hanem a tengert látod. Szép látképekben lehet itt gyönyörködni, de eközben nem feledkezünk meg fő célunkról: csökkenteni hátrányunkat az éllovashoz képest.
 
Tudjuk, hogy Jorge nem fogja megkönnyíteni a helyzetünket, ahogy Casey sem, hiszen egy győzelemmel szeretne elköszönni honfitársaitól.
 
Találkozunk jövő héten.

(Forrás: Repsol)

(Blog-, illetve humorrovatunk bejegyzéseihez hozzászólni az adott bejegyzés címére kattintva lehet, a bejegyzés alatt így megjelenő hozzászólás részen.)

A Te véleményed?
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: