Jegyek

2014-ben is Tarquinivel és Monteiróval a fedélzetén támad...

WTCR
2014-ben is Tarquinivel és Monteiróval a fedélzetén támad a gyári Honda csapat
2013.10.22. 09:59
Kedd reggel hivatalos is bejelentésre került, amit eddig is sejteni lehetett: a Honda gyári WTCC csapat nem változtat összeszokott pilótafelállásán, és a 2014-es szezon, valamint az új szabályok jelentette kihívásoknak is jelenlegi versenyzői, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro közreműködésével vág neki.
 
A Honda WTCC hivatalos oldalán közzétett hírt Hideo Sato, a Honda motorsport részlegének általános menedzsere a következő szavakkal kommentálta: „Egy új autó megépítésével és egy új program kidolgozásával mindig rengeteg munka van, és mindig megy a harc az óra ellen. Gabriele és Tiago vezetői képességeinek, tapasztalatának és technikai tudásának, továbbá a csapattal közösen elvégzett munkájának köszönhetően idén nagyon rövid idő leforgása alatt is remek fejlődést voltunk képesek elérni. Mindketten keményen harcoltak azért, hogy a Honda Civic WTCC-t sikerre vezessék, és a futamgyőzelmeik és dobogós helyezéseik nagyszerű eredmények voltak.”

„2014 tekintetében arra számítok, hogy a szabályváltozások egy izgalmas és dinamikus versenyszezont fognak előteremteni. Biztos vagyok benne, hogy a két tapasztalt pilótánk, akik intim tudással bírnak a Civicről, sikereink kulcsai lesznek. Nagyon örülök neki, hogy 2014-ben is a Honda Racing családjában tudhatjuk őket, és biztos vagyok benne, hogy ez egy újabb versenyképes idényünk lesz”
– ért mondandója végére a Honda szakembere.

Ezt követően természetesen a két pilóta is szót kapott, és mindketten örömüket fejezték ki annak kapcsán, hogy csapatuk újra bizalmat szavazott nekik. „Büszke vagyok arra a hosszú kapcsolatra, amit a Brit Túraautó-bajnokságtól kezdve a mai napig a Hondával közösen ápolok. Igazán csapatszellem uralkodik nálunk, és mindenki egy célért dolgozik: hogy futamokat nyerjünk. Az idei autónkat győztes autóvá fejlesztettük, és hamarosan megkezdjük a munkát a 2014-es autóval is, úgyhogy számomra hatalmas jutalom, hogy a Honda újra bizalmat szavazott nekem” – fogalmazott a 2009-es világbajnok, Tarquini, aki idén már két futamot is nyert a Hondával, és jelenleg a 2. helyet foglalja el a világbajnokság pontversenyében.

A másik pilóta, Monteiro első futamgyőzelme még várat magára a Hondával, és idén eddig három dobogós helyezést tudott „csak” felmutatni a gyári technikával, így elsősorban inkább számára jelenthetett megkönnyebbülést a mai bejelentés, miszerint 2014-ben is a Hondánál maradhat.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az elejétől kezdve részese lehetek ennek a projektnek, és aktívan részt vehetek a Honda Civic WTCC fejlesztésében, ami mostanra egy magasan versenyképes, győztes autóvá forrta ki magát. A Honda Team tagjának lenni minden szinten kiváltságot jelent. 2014-ben folytatni szeretném azt a jó munkát, amit a csapattal és Gabrielével közösen eddig is folytattunk a fejlődés érdekében, és szeretnék sok-sok újabb dobogós helyezést szerezni. Már most alig várom a következő szezon kezdetét” – mondta el Tiago Monteiro.

A Honda jövő évi privát csapatáról/csapatairól egyelőre nem tett semmilyen hivatalos bejelentést, de szinte borítékolható, hogy a két gyári autó mellett további két privát Civic lesz látható a 2014-es WTCC-mezőnyben, melyek közül az egyiket minden bizonnyal a Zengő Motorsport immár háromszoros világbajnoki futamgyőztes pilótája, Michelisz Norbert vezeti majd. A másikat talán egy másik magyar pilóta a Zengő Motorsport színeiben, de ez még teljesen a jövő zenéje.    
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: