Jegyek

2022-től saját csapatot indíthat az Aprilia a MotoGP-ben?

MotoGP
2022-től saját csapatot indíthat az Aprilia a MotoGP-ben?
2020.01.19. 13:54
Erről a noale-i gyártó jelenlegi partnerének csapatvezetője, Fausto Gresini beszélt egy interjúban, amelyben szóba került Max Biaggi esetleges teszten való szerepeltetése is.
 
Az Aprilia 2015-ben csatlakozott a MotoGP mezőnyéhez, ám ellentétben a Suzukival, nem egy teljesen új gyári istállóként, hanem a királykategóriában sokéves múltra visszatekintő Gresini Racing partnereként. Úgy tűnik azonban, hogy rövidesen véget érhet a két fél együttműködése, legalábbis erről árulkodnak Fausto Gresini csapatmenedzser szavai a GPOne.com szaklapnak adott interjúban:
 
„Az Apriliával kötött szerződésünk 2021 végén jár le, mivel arra számítunk, hogy 2022-ben már saját csapattal állnak majd rajthoz a MotoGP-ben. Folytathatom velük szatellit istállóként, ahogy az más gyártók esetén is történik, vagy választhatok másik utat. Még le kell ülnünk és átbeszélnünk ezt” – fogalmazott Gresini. Az első változattal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy amikor szóba került, az Aprilia rendre elzárkózott a szatellit gárda gondolatától.
 
Mindenesetre Gresini több más érdekes dolgot is említett az olasz hírportálnak adott interjújából. Azt például kiemelte, hogy a 2020-as idény valóban erősebb lehet az Aprilia számára a teljesen átalakított új motor révén, emellett úgy véli, idén már érződni fog Massimo Rivola tavalyi érkezése is.
 
Emellett azt is elismerte Andrea Iannone doppingügyének következményei kapcsán, hogy bár nagyszerű lenne Max Biaggit a MotoGP-s Aprilia nyergében látni, az istálló számára Lorenzo Savadori szerepeltetése lenne a legjobb megoldás a sepangi teszten. Maga Biaggi is úgy nyilatkozott egyébként a veronai Motor Bike Expón, hogy tudomása szerint nem fog tesztelni a noale-i gyártónak Malajziában.
 
Savadorira visszatérve még kicsit: vele kapcsolatban azt pletykálják, hogy hiába van szerződése a MotoE mellett a Pedercini Kawasakival is a Superbike-vb 2020-as idényére, utóbbi alakulat anyagi nehézségei miatt felbonthatják azt a kontraktust, ez pedig megnyithatja az utat az olasz motoros előtt az apriliás tesztversenyzői pozíció felé, amelyet a vélhetően előléptetendő Bradley Smithtől venne át.
 
Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: