Jegyek

Dovizioso szinte biztosan marad a Ducatinál

MotoGP
Dovizioso szinte biztosan marad a Ducatinál
2020.06.29. 13:51
Az olasz versenyző menedzsere viszont még a szezon kezdete előtt szeretné letudni a tárgyalásokat.
 
Egy ideig pletykák szóltak arról, hogy Andrea Dovizioso a KTM-hez igazolhat, azonban most már teljesen biztos, hogy ez nem így lesz, hiszen az osztrák márka bejelentette mind a négy versenyzőjét 2021-re. Az olasz motoros menedzsere, Simone Battistella pedig el is mondta, hogy majdnem biztosra vehető a ducatis maradása. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi: „Szerintem 99%, hogy hosszabbítani fogunk. Újra akartunk tárgyalni sok dolgot a koronavírus miatt, de úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk több feszültséget 2021 előtt. Sok tárgyalás után úgy érezzük, hogy a Ducatival már sikerült megegyezni, de még semmi sincs aláírva. Korábban próbáltunk új szerződést összehozni, de az idei helyzet ezt nem tette lehetővé.”

Amikor a hosszabbításról kérdezték, a Ducati sportigazgatója, Paolo Ciabatti így felelt: „Talán az a leglogikusabb döntés, hogy megvárunk pár versenyt, aztán meghozzuk a legjobb döntéseket.”

Dovizioso vasárnap elszenvedett kulcscsonttörése valószínűleg nem könnyíti meg a szerződések aláírását, de Battistela őszintén reméli, hogy még a szezon előtt túl lesznek minden tárgyaláson a bolognai márkával. „Remélem, hogy még a szezon előtt megegyezünk. Ez fontos lenne azért, hogy teljesen rákoncentrálhassunk az idényre, és ne legyen sok feszültség köztünk és a csapat között, hiszen közösek a céljaink. Dovi motivációját sokan megkérdőjelezik, de biztosíthatok mindenkit, hogy igenis motivált. Minden nap edzett, hogy a legjobb formában legyen, és ez mindig is így volt.”

A menedzser végül a KTM-es pletykákra is reagált: „Volt találkozó, de hamar véget értek a tárgyalások, mert nem tudták teljesíteni az előfeltételeinket.”

A Ducati azóta megerősítette, hogy Dovizioso sikeres műtéten esett át, és azonnali hatállyal megkezdi felkészülését a 2020-as szezonra.

Fotó: Ducati Corse Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: