Jegyek

Rossi a 2013-as asseni győzelmét tartja az egyik...

MotoGP
Rossi a 2013-as asseni győzelmét tartja az egyik legfontosabbnak
2020.06.29. 17:22
Már 7 esztendő eltelt a diadal óta.
 
Ma van a napja annak, hogy két év ducatis kínszenvedés után Valentino Rossi visszatért a Yamahához, és megnyerte az asseni futamot. A „Doktor” visszaemlékezésében elmondta, hogy komoly aggályai voltak, hiszen eleinte úgy tűnt, nem lesz helye régi csapatánál. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Nehéz időszakom volt a Ducatival, különösen 2012 elején, mert a borzasztó 2011-es szezon után nagy elvárásokkal kezdtük meg az idényt. Reménykedtünk, hogy az új motor versenyképes lesz, de sajnos nagyon nehéz idény jött. Őszintén szólva sokat gondolkodtam akkor a visszavonulásomról, mert eleinte úgy tűnt, hogy a Yamahához sem lesz visszaút. Úgy voltam vele, hogyha nem megyek vissza hozzájuk, akkor befejezem az egészet, és megállok.”

Miután azonban Ben Spies nem tudott igazán jól szerepelni a Yamahánál, megnyílt az út Rossi visszatérése számára. A katari második hely azonban talán korai öröm volt, hiszen nem indult jól az olasz szezonja, egészen a Holland Nagydíjig. Miután Jorge Lorenzo kulcscsonttörést szenvedett a vizes második szabadedzésen, Rossi komoly lehetőséget kapott a győzelemre, amelyet végül be is váltott, ráadásul ez volt pályafutása 46. győzelme a hangvillásokkal: „Nagyon különleges volt, mert sok idő eltelt akkor az utolsó futamgyőzelmem óta, ami 2010-ben volt, Sepangban. A 2011-es és 2012-es szezonokban a Ducatinál nem jött össze semmi. Hihetetlenül jó volt, hogy 2013-ban két év szünet után végre nyerni tudtam, és visszatért az a régi jó érzés, miután Assenben első lettem. Ez a karrierem egyik legnagyobb győzelme volt.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: