Jegyek

Dovizioso jól érzi magát a műtét után

MotoGP
Dovizioso jól érzi magát a műtét után
2020.06.29. 20:45
Az olasz már meg is kezdte a felépülését.
 
Jó hírek érkeztek Andrea Dovizioso felől. Az olasz versenyző a vasárnapi nap folyamán egy motokrossz-balesetet szenvedett, melynek következtében eltörött a kulcscsontja. A gyors műtéti beavatkozás azonban szerencsére sikeres volt, és a ducatis már haza is térhetett otthonába. A bolognai márka röviden ennyit reagált a Twitteren:

„Andrea Dovizioso sikeres kulcscsontműtéten esett át tegnap este. Azonnali hatállyal megkezdi a felkészülését a 2020-as MotoGP-szezonra, amely Jerezben indul július 19-én.”

Az érintett természetesen rendkívül hálás az orvosoknak. Szavait a Motorsport.com szakoldal hasábjain olvashatjuk: „A műtét jól sikerült. Köszönök szépen mindent az orvosoknak, akik ilyen gyorsan megoldották a problémát! Nem érzek nagy fájdalmat, úgyhogy optimista vagyok. Reggel már haza is jöttem, délután pedig megterveztem a rehabilitációmat. Magabiztos vagyok, mert szerintem a következő hetekben lesz elég időm felépülni, és a lehető legjobb formámban Jerezbe érkezni.”

Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója nem neheztel versenyzőjükre, de azért láthatóan elvárja, hogy Dovizioso készen álljon a szezon kezdésére: „Tudjuk, hogy a motokrossz veszélyes, de elengedtünk Andreát, mivel elmondta, hogy szeretné átélni újra azokat a dolgokat, amelyeket csak valós versenyzés közben tapasztalhat meg. Maga a motokrossz fontos a versenyzők felkészülése szempontjából. Végül az a lényeg, hogy a sérülésnek nincsenek komoly következményei, és Andrea rendesen elkezdheti a szezont Jerezben.”

A tárgyalásokkal kapcsolatban Simone Battistella még ennyit hozzáfűzött korábbi nyilatkozatához: „Jelenleg 2020-ra fókuszálunk, de jó lenne mihamarabb eldönteni a 2021-et illető dolgokat. Megbeszéljük majd, hogy mikor hozzuk meg a végső döntést.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: