Jegyek

Poncharal: „A KTM Crutchlow, Dovizioso és Petrucci közül...

MotoGP
Poncharal: „A KTM Crutchlow, Dovizioso és Petrucci közül akart választani”
2020.07.06. 20:19
A Tech3 csapatfőnöke részletesen mesélt elég sok dologról.
 
Hervé Poncharal korábban már nyilatkozott arról, hogy mennyire örül a két KTM-es csapat egyenrangúságának, azonban most sok más dologról is nyilatkozott a Crash.net szakoldal hasábjain: „Mindenek előtt ki kell emelnem, hogy sokkoló Pol Espargaro távozása, hiszen a családunk része volt. Amikor biztossá vált, hogy távozik, akkor elég nagy lett a zűrzavar. Pit Beirer pár héttel ezelőtt még elmondta, hogy mindenkit szeretne megtartani. Egyértelmű volt, hogy Miguel Oliveira, Brad Binder és Iker Lecuona maradnak, és könnyen hosszabbítottunk is velük. Ez a három srác már elég régóta a KTM kötelékében van, emiatt pedig hisznek a projektben és maradni akarnak velünk. A kérdés innentől kezdve az volt, hogy ki legyen a negyedik motoros. Hozzunk fel valakit a Moto2-ből, vagy igazoljunk le egy tapasztalt versenyzőt? A KTM azt szerette volna, hogy tapasztaltabb motoros jöjjön, mert a másik három srác elég fiatal még. Amikor kiderült, hogy ez lesz, akkor megnéztük az elérhető neveket.”

A Tech3 csapatfőnöke Danilo Petrucci leigazolásáról, és a többi opcióról (Cal Crutchlow és Andrea Dovizioso) is részletesen beszélt: „Egy olyan motoros kellett, aki szabad, és tapasztalt a motorblokkunkat illetően. Pittel még nevettünk is, hogy nem szabad soros négyhengeres gépről átülő versenyzőt hoznunk, mert Zarco nem aratott nagy sikert, ahogy Syahrin sem.”

„Cal, Danilo és Andrea neve merült ekkor fel. Mindhárman komoly nevek, ezért Pit maga vezette a tárgyalásokat, valamit folyamatosan informálta Stefan Pierert. Danilo úgy döntött, hogy személyes szeretne eljönni a KTM gyárába találkozni Pit Beirerrel és Mike Leitnerrel. Szerintem ezt ők nagyon értékelték, hiszen a versenyzőink személyisége is fontos. Én gyakran szoktam mondani, hogy a boldog motoros a gyors motoros. Tényleg láttuk, hogy érdekli őt a projektünk és hisz is benne, nem csak azért jött, hogy valahogy még a GP-ben maradjon. Danilo viselkedése, beszéde, valamint az, ahogyan a motorra ült, meggyőzte Beireréket.”


„Danilo egy barátságos, de eltökélt srác. Ne felejtsük el, hogy Andrea Dovizioso és Marc Marquez legyőzése kellett ahhoz, hogy Mugellóban nyerni tudjon, ehhez pedig nagyon különlegesnek kell lenned. Sok bátorság kell amellett, hogy jól meglátod a lehetőségeket. Végül hatodik helyen zárta a bajnokságot, szintén V4-es géppel. Mivel van már tapasztalata ilyen motorokkal, így a KTM leigazolta. Érdekes lesz meghallgatni a hozzászólásait.”

„Biztos voltam benne, hogy Danilo megy majd Pol helyére a gyári csapathoz. Erre Pit odajött és megkérdezte, hogy gond lenne-e, ha hozzánk jönne. Én mondtam, hogy dehogy lenne gond, de mi nem csak egy junior csapat vagyunk? Erre ő rávágta, hogy ezt a kifejezést ne használjam többször. Ez jól esett, mert tényleg azt látom, hogy elismernek minket, és mind a négy versenyző ugyanazt a technikát kapja maga alá, így együtt tudunk fejlődni. A Moto3-ban és a Moto2-ben Miguel Oliveira és Brad Binder egy igazi álompáros volt, hiszen több versenyt is nyertek, valamint sok dobogós helyezést szereztek. Nagyon tisztelik egymást, és folyamatosan egyre jobb eredmények elérésére sarkalják egymást. Pitnek is ezt járt fejében, ezért azt akarta, hogy a gyári csapatnál újra együtt dolgozzanak. Megkérdezett engem is erről, de pillanatok alatt rábólintottam, hiszen így talán még jobb lesz a hangulat. Ekkor megbeszéltük a dolgokat Danilóval is, hiszen nem akartuk, hogy megsértődjön azon, hogy gyári csapattól szatellit gárdához kerül, de hamar megértette, hogy nincsenek technikai különbségek, és beleegyezett a dologba. Mivel a legtapasztaltabb és leggyorsabb versenyzőt mi kaptuk a négy közül, ezért teljesen biztossá vált, hogy nincs A és B csapat.”


Az, hogy ezúttal nem feltétlenül fiatal motorosok versenyeztetése lesz a cél Poncharal számára, sok dolgot megváltoztat:„Eddig az volt a feladatom, hogy fiatal srácoknak adjak lehetőséget, hogy jól megismerjék a királykategóriát. Az, hogy egy tapasztalt versenyzővel dolgozhatok, jó kis kihívásnak ígérkezik, hiszen szeretnénk, ha jól érezné magát a gyári támogatással, és együtt továbbfejleszthetnénk a motort. Izgalmas küldetés vár ránk, de büszkék vagyunk arra, hogy egyenrangúak vagyunk a gyári csapattal. Elég vicces egyébként az, hogy már 2021-ről beszélünk, de még 2020 sem kezdődött el.”

Petrucci leigazolása jó hír a Tech3 számára, azonban egy kicsit fájdalmas Miguel Oliveira elvesztése: „Egy kicsit nyilván szomorú vagyok Miguel elvesztése miatt. A múlt heti misanói teszten remekül szerepelt, így ez még nehezebb lesz. A 2019-es Osztrák Nagydíjra végre helyrejött a válla, és szerzett is egy nyolcadik helyet, mire Silverstone-ban Johannal összeütköztek és megint megsérült. 2020 papíron egy jó szezon lehet számára, de már azt is kíváncsian várom, hogy Braddel mit hoznak össze együtt.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: