Jegyek

A Williams család kiszáll az F1-ből

F1
A Williams család kiszáll az F1-ből
2020.09.03. 14:49
Claire Williams Monzában azért még ott lesz helyettes csapatfőnökként.
 
Egy nagy név távozik a Formula-1-ből, ugyanis bár továbbra is Williamsnek fogják hívni a grove-i alakulatot, az idei Olasz Nagydíj után már Claire Williams sem marad jelenlegi helyettes csapatfőnöki pozíciójában. A brit szavait a Motorsport.com szakoldal idézi: „Most, hogy a csapat jövőre biztosítva lett, úgy érzem, hogy ideje kiszállnom a sportból. A családunk már több, mint négy évtizede itt van, és elképesztően büszkék vagyunk azokra a sikerekre, melyeket elértünk, és az örökségünkre. Mindig is tiszta szívünkből szerettük a motorsportot, így nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de családként most ez a leghelyesebb. Lehet, hogy innen már nem a családunk irányítja a csapatot, de egy új korszak indul el a Williams Racing számára, és azt kívánjuk, hogy újra érjenek el sikereket a jövőben. Frank és a Williams család nevében szeretném megköszönni azt a támogatást, melyet az elmúlt években kaptunk a barátainktól, és a rajongóktól világszerte.”

Williams nem győzte kiemelni, hogy szerinte mennyire jó választás volt a Dorilton Capitalnak eladni a csapatot: „Nehéz szívvel mondok le a csapatnál betöltött pozíciómról, mert még sokáig szerettem volna maradni, hogy a családunk örökségét tovább vigyem. Sok dolog azonban közbeszólt a szezon elején, és az lett a vége, hogy eladtuk a csapatot a Dorilton Capitalnak. A családunk számára mindig is az embereink voltak elsődlegesek, és tudom, hogy most is jó döntés született. A lehető legjobb embereket találtuk ahhoz, hogy a Williams ismét visszakerüljön az élbolyba. Úgy döntöttem, hogy lemondok a pozíciómról, és így a Dorilton teljesen frissen kezdheti meg majd a munkát. Nyilván nehéz szívvel teszem ezt, mert az F1 csodálatos világában nőttem fel. A munkám minden percét szerettem, és hálás vagyok a lehetőségekért, amiket kaptam. Ez a sport hihetetlenül nagy kihívást jelent, de most majd meglátjuk, hogy mi mást tartogat számomra az élet. Szeretnék sok időt tölteni a családommal. Emellett szeretnék köszönetet mondani a Doriltonnak, hiszen támogattak minket, és megértették a döntésemet! A Williams mindig is egy nagy család volt, amely a nehéz időkben is motivált, és ez hiányozni fog, de remélhetőleg újra sikeresek lesznek, és ezt jó lesz látni. Köszönetet szeretnék mondani édesapámnak is, aki rengetget adott ennek a csapatnak és a sportnak!”

A Dorilton főnöke, Matthew Savage természetesen tiszteletben tartja a döntést, és elmondása szerint büszkén viszi tovább az 1977-ben alapított csapat eddigi nevét: „Teljesen tiszteletben tartjuk Claire döntését. Elképesztően fontos volt a csapat számára az az elszántság, amelyet mutatott 2013 óta, mikor is átvette a csapatot. Abban is nagy érdemei vannak, hogy technikailag és pénzügyileg is segített olyan versenyfeltételeket kidolgozni, melyekkel a Williams hamarabb visszatérhet az élbolyba. Büszkék visszük tovább a Williams nevet, és köszönjük Sir Franknek, Claire-nek és a Williams családnak ezt a lehetőséget!”

Fotó: Formula-1 Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: