Jegyek

A Dorna segít Crutchlownak ülést találni 2021-re

MotoGP
A Dorna segít Crutchlownak ülést találni 2021-re
2020.07.06. 16:10
A Dorna elnöke azt nyilatkozta, hogy segítenek Cal Crutchlownak csapatot találni a 2021-es szezonra, amennyiben nem marad számára hely az LCR-nél, így továbbra is lenne brit versenyző a MotoGP mezőnyében.
 
A 2021-es évre már jó pár ülés elkelt a MotoGP-ben, valamint nagyon sok csapatnál szinte biztosra mondható a felállás, még ha konkrét bejelentés nem is történt. Ami egyre valószínűbbnek tűnik az nem más, mint Pol Espargaro átigazolása a Repsol Hondához, hiszen a KTM is bejelentette 2021-es felállását, így pedig nagy valószínűséggel Alex Marquez az LCR Hondánál folytatja. Az LCR-nél 2020-ban Cal Crutchlow és Takaaki Nakagami lesz a felállás, azonban az év végén mindegyikőjük szerződése lejár, de az Idemitsu támogatásával elég valószínű, hogy a japán versenyző marad a csapatnál, így pedig a brit ülés nélkül marad. Crutchlow számára ugyan még a Ducati és az Aprilia is szóba jöhet, de a visszavonulás is opció. Ebben az esetben viszont brit versenyző nélkül maradna a királykategória, Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnöke ezt pedig nem szeretné, így készen áll segíteni Crutchlownak, hogy találjon csapatot 2021-re. Ezpeleta a következőket nyilatkozta a Motorsport.com szakoldalnak:

„Szeretném, ha Cal még sokáig maradna. És ahogyan már korábban is csináltunk ilyet, segítünk neki helyet találni 2021-re. Espargaro szerződése pedig nem meglepetés számomra, biztosan sok ember számára ez meglepő, de én tudom, hogyan történt és miből következett. Összességében a csapatok lépéseinek nagy része nem lep meg, hiszen jóval több információhoz jutok, mint az emberek nagy része.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: