Jegyek

„A Formula-E a legnehezebb bajnokság”

Formula-E
„A Formula-E a legnehezebb bajnokság”
2020.06.19. 13:56
Andre Lotterer az elektromos széria hivatatalos weboldalának nyilatkozva mesélt a bajnokság nehézségeiről, illetve visszatéréséről a Porsche csapatához.
 
Andre Lotterer a 2017/18-as szezonban csatlakozott a Formula-E mezőnyéhez a DS Techetaah csapatával, azonban míg csapattársa, Jean-Eric Vergne kétszer is megszerezte a bajnoki címet (amivel a kategória történetének első kétszeres bajnoka lett), addig Lotterernek nem sikerült átütő eredményt elérnie, így 2019-ben átigazolt a mezőnyhöz újonnan csatlakozó Porschéhoz.  A német ezzel kapcsolatban az elektromos széria hivatalos weboldalának nyilatkozva mesélt arról, hogy mennyire kiszámíthatatlan a bajnokság:

„A Formula-E megjósolhatatlan, de gyorsan is be lehet tanulni. Az én első versenyem szinte sokkoló volt, mert drámát okoztam. Sok tapasztalatom van a motorsportban, de ez más. Ez a legnehezebb bajnokság, amiben csak versenyezhetsz, sosem unalmas. A pályák egyszerűen nagyon szűkek, így könnyű hibázni is, plusz minden időjárásra ugyanazt a gumit és autót használjuk” – mondta Lotterer.

„A teljesítmény alacsony és minden versenyzőnek oda kell tennie magát, emellett a versenyen is óvatosan kell döntenünk arról, hogyan osztjuk be az energiát. A Formula-E nem olyan, mint más bajnokságok, ahol a legjobb csapat és autó nyer, itt a pilóták is magasan kiveszik a részüket. Mindig kell számolnunk a kockázattal. Az előzés egy nagyobb ugrással ér fel, és semmi nem jön magától.”

Lotterer emellett a Porschés visszatéréséről is nyilatkozott: „Két szezont töltöttem el a Techeetah csapatával, és az ötödik szezonban megnyertük a csapatbajnoki, JEV (Vergne) pedig a versenyzői címet. A legjobb napom Santiagóban volt, amikor megszereztem az első dobogós helyezésem, ráadásul JEV is ott állt. Csapatot váltani nem volt könnyű, de nem hagyhattam ki, hogy ismét náluk versenyezzek. Új csapat vagyunk a bajnokságban, és itt már mindenki tapasztalt, de azt gondolom, hogy azért mi is megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, azzal, hogy az első versenyünkön egy második hellyel nyitottunk.”

Fotó: Formula-E Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: