Jegyek

A Hondánál nincs pánik, ma a gumitesztelés volt soron

MotoGP
A Hondánál nincs pánik, ma a gumitesztelés volt soron
2013.06.14. 18:21
Előzetesen a legtöbben a Repsol Hondát tartották esélyesebbnek a Katalán Nagydíj megnyerésére, ám a barcelonai hétvége első napját a gyári Yamaha duója kezdte jobban. A Hondánál ugyanakkor nem aggódnak, hiszen Dani Pedrosa a különböző gumikeverékek tesztelésével, míg Marc Marquez az aszfaltcsík MotoGP-motorral való elsajátításával volt elfoglalva, nem az elsőség hajszolásával.
 
A barcelonai hőségben a tudatos felkészülés jegyében telt a Katalán Nagydíj első napja a Repsol Honda versenyzőpárosa számára. A montmelói ringen kulcs lehet a gumiválasztás a vasárnapi eredményesség szempontjából, ezért a bajnokság éllovasaként a helyszínre érkező Dani Pedrosa lényegében egész nap mást se csinált, csak a lágy és a kemény keverékű abroncsokat próbálgatta motorján. Délelőtt, a lágyabb gumikon volt gyorsabb, ám ennek ellenére nem kizárt, hogy a hétvége folytatását tekintve mégis a délután is használt keményebb abroncsokra teszi majd le a voksát.

Újonc csapattársa, az idén a MotoGP-be üstökösként berobbanó Marc Marquez spanyol motorosként rengeteget járt már a barcelonai ringen, most mégis azzal szembesült, hogy kicsit újra fel kell fedeznie a technikás aszfaltcsík trükkjeit, mivel MotoGP-motorral ma ment itt először. Délelőtt nem is igen találta még a tempót, délután viszont a keményebb keveréken begyorsult, és fél másodpercre csökkentette hátrányát a hazai menők elé befurakodó, és az első napot az élen záró Valentino Rossival szemben.

Dani Pedrosa, 3. helyezés, 1'42.445
„Ma mindenekfelett a gumik tesztelésére koncentráltunk. A lágy és a kemény keveréken is meg tudtunk tenni néhány kört, hogy felmérjük, melyik illik a legjobban ehhez a pályához. A helyes gumiválasztás nagyon fontos ezen a helyszínen, mert itt mindig meleg van a futamokon, és kulcskérdés lehet, hogy ki hogyan bánik a gumikkal. Az irányváltásoknál egyelőre kicsit elhasználódnak az abroncsok, de dolgozunk az ügyön. Még nem döntöttük el, melyik keveréket fogjuk használni a folytatásban, meglátjuk, mit hoz a holnap, aztán onnan építkezünk tovább.”

Marc Marquez, 6. helyezés, 1'42.857
„Kifejezetten elégedett vagyok a napom alakulásával. A normál pénteki menetrendet követtük. Az első szabadedzésen 9.-ek voltunk, több mint egy másodperccel elmaradva az élmezőnytől, de a második szabadedzésen aztán fél másodpercre csökkentettük ezt a különbséget, és a 6. helyen zártuk a napot. Nagyon elégedett vagyok azzal a munkával, amit elvégeztünk, de még vannak dolgok, amiken javítanunk kell, és van még néhány része a pályának, ahol még nem mozgok elég komfortosan. Még jobban ki kell ismernem ezt a pályát, és javítanunk kell a beállításaink némely részletén, de a legfontosabb, hogy csökkentettük a lemaradásunkat az élmezőnyhöz képest, és a jó irányba haladunk.” 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: