Jegyek

A KTM csalódott, hogy nem tudott megegyezni Doviziosóval

MotoGP
A KTM csalódott, hogy nem tudott megegyezni Doviziosóval
2020.09.03. 19:39
Pit Beirer elmondása szerint nagyon szerettek volna megállapodást kötni az olasszal, de a tárgyalások idejében nem tudták biztosítani a kívánt feltételeket.
 
Andrea Dovizioso jövője egyelőre bizonytalan, hiszen az olasz a második spielbergi hétvégén bejelentette, hogy nem folytatja a Ducatival. Doviziosót még a nyár elején kötötték össze a KTM-mel, a felek tárgyaltak is, azonban nem sikerült megegyezniük. Pit Beirer, a KTM motorsportért felelős igazgatója szerint abban a helyzetben még mindenki bizonytalan volt a versenyzés kapcsán, ezért nem tudtak olyan megállapodást kötni, ami mindkét fél számára megfelelt volna.

„Rossz érzés visszatekinteni erre a helyzetre. Dovizioso egy nagyon jó versenyző és egy remek barát is, két hónapja tárgyaltunk vele. Mindenki szerette volna megszerezni őt. Az egyik részről voltak a menedzserének is feltételei, a gyárnak viszont csak korlátolt lehetőségei akadtak. Valamint a koronavírus miatt is nagy volt a nyomás, egy olyan megállapodást kellett volna találnunk, ami mindenki számára előnyös.” – idézi Beirer szavait a Motorsport.com.

Dovizioso menedzsere, Simone Battistella szerint mindkét fél lehetett volna engedékenyebb a tárgyalások során: „Minden úgy történt, ahogy Beirer is mondta. Visszagondolva, szerintem lehettünk volna rugalmasabbak a tárgyalások során. Szerintem mindegyik fél hibázott, a koronavírus miatt nem igazán tudtuk, hogy mikor térünk vissza a versenyzéshez. A cégeknek ezzel számolni kellet, de egyik fél sem lehetett engedékenyebb, végül ezért nem egyeztünk meg. Ahogyan Pit is mondta, kár, hogy nem egyeztünk meg, de az akkori körülményekben ez tűnt a jó döntésnek. Mostantól minden adódó lehetőséget átgondolunk, egyelőre azonban nem kaptunk ajánlatot sehonnan.”

Dovizoisót a második spielbergi futam óta szóba hozták újra a KTM-mel, miszerint Iker Lecuona helyére érkezhetne az olasz. A pletykát azonban az osztrákok és a Tech 3 is cáfolta, ezzel pedig úgy tűnik, Dovizioso egyetlen lehetősége az Aprilia maradt a következő évre.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: