Jegyek

A KTM elismerte, hogy Pol Espargarónak ajánlata van a...

MotoGP
A KTM elismerte, hogy Pol Espargarónak ajánlata van a Hondától
2020.06.16. 13:18
A csapatfőnök láthatóan fejben már feladta a spanyol megtartását.
 
Bombaként robbant a pletyka, miszerint nagy eséllyel Pol Espargaro lesz Marc Marquez csapattársa a Repsol Hondánál 2021-től. Bár a találgatások azóta is zajlanak, most a gyári KTM csapatfőnöke, Mike Leitner is elismerte, hogy tapasztalt versenyzőjük ajánlatot kapott a címvédő alakulattól. Szavait a MotoGP hivatalos oldala idézi:

„El kell ismernem, hogy igazak a tárgyalásokról szóló hírek. Természetesen megpróbáljuk megtartani Polt, de teljesen egyértelmű, hogy komoly ajánlatot kapott. Jelenleg még semmi sem dőlt el, de ha lesz információnk, akkor azt természetesen megosztjuk mindenkivel. Valószínűleg a következő hetekben döntés születik, hiszen ha távozik, akkor nekünk is sok dolgot át kell szerveznünk. Most csak várni tudunk a döntésre, de muszáj a jövőn is agyalni. Van pár tervünk, de lépésről lépésre kell haladni, hogy tudjunk reagálni a döntése alapján.”

Leitner szerint a motorjuk már van olyan szinten, hogy Espargaro nélkül is boldogulhatnak a jövőben: „Amikor 2017-ben megérkeztünk, akkor fontos volt, hogy legyen tapasztalt versenyzőnk. A motor azért most már elért egy bizonyos szintet, hiszen Brad Binder Katarban befért vele a top10-be, Sepangban pedig ez három versenyzőnknek is összejött a teszten. Nagyon fontos, hogy legyen tapasztalt versenyző, de ha a motor versenyképes, akkor azért erre már kevesebb a szükség.”

Amikor Jorge Martin helyzetéről kérdezték meg, a csapatfőnök így felelt: „Jorge a Moto2-es mezőny egyik legjobbja, és nagyon várja már, hogy felléphessen a GP-be. Egy ideje már nálunk van, és szeretnénk a KTM-nél tartani. A jelenlegi helyzeten múlik, hogy mi lesz, de először Espargaróval foglalkozunk, és csak utána a többiekkel.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: