Jegyek

A MotoE másfél másodpercet is gyorsulhat

MotoE
A MotoE másfél másodpercet is gyorsulhat
2020.03.18. 13:01
Miután a Jerezben lezajló teszten többen is kipróbálták a Michelin új abroncsait, valamint egyéb újításokat is, elég nagy köridő-javulást várnak az elektromos kategóriától.
 
]
Tavaly indult útjára a MotoE Világkupa melyet végül Matteo Ferrari nyert meg Bradley Smith és Eric Granado előtt. Az elektromos széria 2020-ra új abroncsokat kap a Michelintől, valamint új lengővillákat és hűtési rendszerek is kipróbálásra kerültek a Jerezben megrendezett gyakorláson. Jelenleg nagyon úgy fest, hogy az újítások jól sültek el, és a kategória akár másfél másodperccel is gyorsabb lehet ebben a szezonban.

Nicolas Goubert, a kategória ügyvezető igazgatója a következőképpen értékelt: „A teszt nagyon pozitív volt, és nagyjából másfél másodperces javulások lehetnek a köridőkben. Az új hűtési rendszer kipróbáltuk tizenkét motoron is, és nincs szerencsére semmiféle teljesítménycsökkenés. Ez a téli időszakban nagyon hasznos. Az új lengővilla beállítások keményebb fékezéseket engednek meg.”

Hasonlóan elégedett Piero Taramasso, a Michelin kétkerekű motorsportokért felelős igazgatója is. Szavait a Crash.net szakoldal idézi: „Úgy döntöttük, hogy 2020-ra a javulás érdekében új gumikat hozunk. Megváltoztattuk az új abroncsok szerkezetét és keménységét. Sokkal stabilabban lehet így motorozni. Elől csupán a keménység változott, de a kanyarbejáratoknál így is jelentősen jobb a tapadás. Szinte minden versenyző azt mondta, hogy a féktávoknál jobban érzi magát. így tényleg elmondható, hogy a Michelin remek munkát végzett. Hátsó gumikból is érkezett két újfajta abroncs, de nem tudtak elég ideig jobb tapadást adni. Ha minden rendben megy, áprilisra ez is változik.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: