Jegyek

A MotoGP csapatai szeretnének egy újabb szezon előtti...

MotoGP
A MotoGP csapatai szeretnének egy újabb szezon előtti tesztet
2020.04.01. 17:42
A KTM csapatfőnöke elmondta, hogy szerinte elég veszélyes lenne egyből éles versenyhétvégét rendezni azután, hogy rengeteg időt otthon töltenek a versenyzők.
 
Miután a 2020-as MotoGP-szezon első öt versenye biztosan későbbi időpontban kerül megrendezésre, vagy éppen törölve lett, ráadásul a következő két futamhétvége halasztása sem tartozik az esélytelen kategóriába, a királykategóriában érintett motorgyártók azt szeretnék elérni, hogy amennyiben Barcelonában elindulhat az idény, előtte még tartsanak a csapatok egy szezon előtti gyakorlást. Erről Pit Beirer, a KTM csapatfőnöke beszélt a Motorsport.com szakoldalnak: „Ezt már korábban megterveztük. Nagyon fontos lenne, hogy a motorok és a versenyzők ne egyből élesben menjenek a pályára. Mindenképpen kellene egy teszt, mielőtt kezdünk.”

Beirer azt is elmondta, hogy jelenleg miért nem kapnak az újonnan elhalasztott futamok biztos új időpontot a versenynaptárban, valamint természetesen kiemelte, hogy nagy eséllyel a mugellói futammal még biztosan nem kezdődhet meg az idény: „A kommunikáció kiváló volt, a FIM és a Dorna elnökét is bármikor el tudtam érni. Sok minden változik manapság. Teljesen természetes az, hogy mindenki igyekszik a saját programjára figyelni, és emiatt idegesítő lenne az, hogy minden nap új naptárat kapnánk. Teljesen abszurd helyzet lenne, hiszen fogalmunk sincs, hogy mikor kezdhetjük el az idényt. Megbeszéltük, hogy folyamatos frissítgetések helyett várjunk még, ameddig lesz megoldás. Aztán össze kell ülnie a csapatoknak, a promótereknek és a szervezőknek is.”

„Legyünk realisták! Imádjuk Olaszországot, hiszen ott mindig jó vendégnek lenni, és sok jó barátunk ott él, de az ottani helyzet jelenleg annyira súlyos, hogy felesleges szerintem Mugellóval tervezni. A vírus ráadásul folyamatosan terjed.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: