Jegyek

A MotoGP csapatok aggódnak a KTM 2021-es fejlesztései miatt

MotoGP
A MotoGP csapatok aggódnak a KTM 2021-es fejlesztései miatt
2020.09.01. 17:26
Az osztrák gyártó 2021-re elveszíti kedvezményezett státuszát, idén azonban korlátozás nélkül fejleszthetik motorjukat, amit a többiek aggasztónak találnak.
 
A MotoGP-ben szereplő gyártók és csapatok korábban megegyeztek abban, hogy befagyasztják az erőforrások fejlesztését, miután a koronavírus miatt sok bevételtől esnek el, így pedig nem kell a K+F-re költeniük. A nem-kedvezményezett gyártók, azaz a Honda, Yamaha, Ducati és a Suzuki 2021-ben is az idei csomaggal kell, hogy rajthoz álljanak, a KTM és Aprilia viszont a kedvezményezett státuszba tartozik, így rájuk nem vonatkozik ez a korlátozás. Az osztrák gyártó viszont az idei két győzelmének köszönhetően jövőre már nem tartozna a kedvezményezett gyártók közé, a szabályoknak megfelelően azonban idén tovább fejleszthetik motorjaikat.

Több gyártó azonban aggasztónak találja ezt a helyzetet, úgy gondolják, hogy ezzel a KTM óriási előnyhöz juthat, a Motorsport.com forrása, aki részt vett a gyártók egyesületének ülésén, a következőket nyilatkozta a szakoldalnak: „Szerintünk a KTM egy szuper motort rak össze 2021-re. Korlátok nélkül fejleszthetik az erőforrásukat, nem úgy, mint a többiek. Egy teljesen újat is készíthetnek, ha akarnak.”

A szabályok szerint kedvezményt az a gyártó kaphat a fejlesztések terén, aki egy teljes szezonon keresztül nem tud dobogóra állni. A kedvezmény pedig azt jelenti, hogy az erőforrást korlátlanul fejleszthetik, extra motorokat használhatnak fel, valamint a három helyett hat szabadkártyás lehetőséggel rendelkeznek. Ha a Honda idén továbbra is szenvedne és dobogó nélkül maradna, akkor normál esetben ebbe a kategóriába kerülne, a rövid szezonra hivatkozva azonban idén ezt a szabályt törölték, így 2021-ben egyedül csak az Aprilia lehet kedvezményezett gyártó.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: