Jegyek

A Red Bull óvást nyújtott be a DAS-rendszer ellen

F1
A Red Bull óvást nyújtott be a DAS-rendszer ellen
2020.07.03. 19:56
Ami késik, nem múlik: a Red Bull ugyan Ausztráliában nem tudta megtenni, de most az osztrák hétvége első napján hivatalosan is megtámadta a Mercedest.
 
A Red Bull hivatalosan is óvást nyújtott be az FIA-nél a Mercedes DAS-rendszere ellen. A DAS, azaz dual-axis steering, a Mercedes 2020-as autóján látott új kormányrendszer, amelyet Barcelonában, az előszezoni teszteken használtak először. A rendszer a kormány előre-hátra mozgatásával az első kerekeket állítja, ezzel kedvező hatást kiváltva, ezt azonban 2021-től már biztosan szabálytalannak minősítik.

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner a mai napon már megemlítette, hogy hivatalosan megtámadják a Mercedes rendszerét, és az FIA közleménye szerint ez meg is történt, tudta meg a Motorsport.com. A versenybírók most a műszaki előírások 3.8, valamint 10.2.3 szabálycikkei alapján vizsgálják a DAS-rendszer szabályosságát.

A 10.2.3-as pont a következőt írja: „nem lehet állítani a felfüggesztést addig, amíg az autó mozgásban van”. A 3.8-as pont pedig az aerodinamikáról ír, miszerint „az autó bármely olyan alkatrészének, amely befolyásolja annak aerodinamikai teljesítményét, meg kell felelnie a karosszériára előírt szabályoknak”, azaz „mereven rögzíteni kell az autóhoz (a merev rögzítés azt jelenti, hogy az alkatrésznek nulla a szabadságfoka).”

Fotó: Daimler Media Site
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: