Jegyek

A Renault nem zárja ki Vettel szerződtetését

F1
A Renault nem zárja ki Vettel szerződtetését
2020.03.18. 17:08
A franciák csapatfőnökének, Cyril Abiteboulnak ugyan nincs ellenére a német szerződtetése, de elmondása szerint inkább a versenyzői akadémiájukból szeretnék előléptetni saját neveléseiket.
 
Sebastian Vettel szerződése az év végén lejár a Ferrari csapatánál a Formula-1-ben, és a németet már korábban szóba hozták egy McLarenes váltással, most pedig a Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteobul beszélt arról, hogy ha jelenlegi versenyzőjük, Daniel Ricciardo az idei év végén úgy dönt, elhagyja az enstone-i gárdát, akkor akár ez a lehetőség is szóba jöhet, de sokkal inkább a saját neveltjeik közül szemezgetnének:

„Nem mondom azt, hogy nem, mert ő egy nagyszerű versenyző és bajnok is, ráadásul a motorrészlegen dolgoztunk és nyertünk is együtt, bár én inkább a holnap versenyzőivel dolgoznék együtt, mintsem a tegnapéval” – idézi a francia szakembert a motorsport.com szakoldal.  „Van egy versenyzői akadémiánk, és szeretnénk megtartani ezt a módszert, mert amikor 2016-ban ezt létrehoztuk úgy számoltunk vele, hogy 2021-ben már egy versenyzőnk az F1-ben lesz. Jövőre már 2021 lesz, és nekünk itt van például Christian Lundgaard, akinek még teljesítenie kell az Formula-2-es szezonját, nekünk pedig a miénket Daniellel (Ricciardo – a szerk.).

„Úgy gondolom, hogy Daniel kötődik a Renault-hoz, amit különösen a brit média kritizált, mi pedig nem értjük, miért tették ezt. Ez a jelenlegi project a technika és a sport oldalát nézve igen is számít neki. Ő egy olyan versenyző, aki kitart a döntése mellett mindaddig, amíg be nem bizonyosodik, hogy végül jól döntött.”

Fotó: Ferrari S.p.A
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: