Jegyek

A suzukai 8 óráson is Rea-vel szeretne címet védeni a Kawa

Egyéb motorsport
A suzukai 8 óráson is Rea-vel szeretne címet védeni a Kawa
2021.07.19. 13:13
A várhatóan november 7-én megrendezésre kerülő suzukai 8 órás versenyen a gyári Kawasaki alakulatot három Superbike vb-s pilóta vezeti majd harcba, az élen Jonathan Rea-vel.
 
A koronavírus okozta világjárvány miatt sajnos 2020-ban törölték az egyik legnagyobb reputációval rendelkező hosszútávú versenyt, a suzukai 8 órás viadalt, jelenleg azonban még úgy néz ki, hogy ebben az évben megtartják majd a futamot. Legutóbb tehát 2019-ben rendezték meg a viadalt, melyet akkor a Kawasaki nyert 26 évet követően (azt megelőzően 1993-ban nyertek legutóbb a zöldek). A japán márka eltökélt célja a duplázás, melynek érdekében mindent be is vet, hiszen a világbajnoki porondon szereplő versenyzőket ültetik majd motorjukra. Jonathan Rea, Alex Lowes és várhatóan Lucas Mahias lesz az, akiktől a sikert várják majd.
 
Kawasaki győzelem 2019-ben
 
Rea koránt sem tapasztalatlan a „műfajban”, Lowes személyében egy immáron háromszoros győztesről beszélünk, mivel ő 2016, ’17, ’18-ban (Yamaha) tagja volt a nyertes csapatnak. Két éve egyébként Rea mellett az akkor még kawasakizó Haslam és Razgatlioglu segítette a zöldeket, ők ezúttal viszont maximum más márkával próbálhatnak majd borsot törni a hatszoros Superbike világbajnok csapatának orra alá. Az utóbbi tíz évben az egyetlen Kawasaki diadalon kívül négy Yamaha és öt Honda siker született, utóbbi számára viszont 2014 óta így sem termett babér. A nagy gyártók közül még a Suzukit érdemes kiemelni, mint suzukai győzőt, náluk viszont 2009-re datálódik a legutolsó győzelem.

Fotó: Kawasaki Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: