Jegyek

A világbajnoki döntő – katari előzetes

Superbike
A világbajnoki döntő – katari előzetes
2016.10.27. 15:16
Október utolsó hétvégéjén kerül sor a Superbike-világbajnokság idei szezonzárójára, ahol a legfőbb kérdés, hogy Jonathan Rea meg tudja-e törni az 1999 óta tartó átkot vagy Tom Sykes az utolsó matematikai szalmaszálba belekapaszkodva elhappolja előle a vb-címet.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Az előző két évadhoz hasonlóan idén is a katari villanyfényben zárulnak a Superbike-világbajnokság küzdelmei, s a két évvel korábbi helyzethez hasonlóan ezúttal még a vb-cím sorsa is nyitott. Illetve fogalmazzunk inkább úgy, hogy matematikailag még nem hivatalos, hogy Jonathan Rea másodszor is összetett elsőséget ünnepelhet, ám 48 pontnyi előnnyel alighanem kijelenthető, hogy csak óriási balszerencse foszthatja meg ettől a dicsőségtől. Rea egyébként megtörheti a regnáló világbajnokok átkát, amely ebben az évezredben mindenkit utolért, hiszen legutóbb Carl Fogarty tudta megvédeni a címét még 1999-ben.
 
Igen valószínű, hogy Rea újbóli megkoronázására már a szombati első futamon sor kerül, hiszen csak abban az esetben nem biztosítja be második vb-győzelmét, ha csapattársa és egyben riválisa, Tom Sykes megnyeri a versenyt, ő pedig legfeljebb az egy pontot érő 15. helyen ér célba (pontegyenlőség már Rea-nek kedvezne a több győzelem miatt). Ráadásul ahhoz, hogy Sykes legyen a végső győztes, az kell, hogy vasárnap is ő diadalmaskodjon, miközben Rea egyetlen egységet sem gyűjt be – vagyis pontosabban a két viadal során mindössze egy ponttal gazdagodik.
Vajon melyik kawasakis örülhet a végén?

Ez pedig nem is csak a Kawasaki brit bajnokának idei formáját elnézve valószínűtlen (Rea csupán kétszer nem ért célba, azon kívül pedig csupán egyetlen alkalommal nem állt dobogóra), hanem azért is, mert Sykesnak bizony egy „kívülállóval” is meg kell majd harcolnia a sikerért. Chaz Davies ugyanis elképesztően lendületbe jött a szezon végén, az utóbbi hat versenyből ötöt ő nyert, s mivel csak 19 pontra a hátránya honfitársával szemben, még akár az ezüstérmes pozíciót is elcsenheti Sykestól. És akkor még nem beszéltünk a többiekről, akik szintén okozhatnak meglepetéseket: tavaly például az Apriliák remekeltek a losaili csíkon, így akár ők, akár például a Hondák is beleszólhatnak a közvetlen élmezőny küzdelmébe.
 
Ami a Supersport-vb küzdelmeit illeti: bár a bajnoki cím sorsa már Jerezben eldőlt azzal, hogy Kenan Sofuoglu bezsebelte karrierje ötödik összetett sikerét, a második helyért óriási harc várható. Jelenleg Randy Krummenacher foglalja el ezt a pozíciót, de csak három ponttal előzi meg Jules Cluzelt, s további négy egységgel Patrick Jacobsent – hármójuk csatája mindenképp szolgáltathat izgalmakat a vasárnapi finálén, különösen akkor, ha az utóbbi versenyeken rendre kiváló teljesítményt nyújtó Niki Tuuli újfent az első helyek egyikén találja magát.
 
A Superbike-világbajnokság katari szezonzárójának programja – a MotoGP sepangi menetrendjével együtt – ide kattintva tekinthető meg.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: