Jegyek

A WTCR is elindítja virtuális szezon előtti bajnokságát

E-sport Egyéb
A WTCR is elindítja virtuális szezon előtti bajnokságát
2020.03.25. 15:06
A szimulátor-versenyzők többek között Michelisz Norberttel is összemérhetik a tudásukat a négy forduló során.
 
Az Eurosport Events és eSport partnerük, a RaceRoom úgy döntött, hogy egy négy fordulós virtuális bajnokságot rendez meg szimulátorosok és valódi WTCR versenyzők számára még a valódi világkupa szezonkezdete előtt. A résztvevők között ott lesz az amúgy szimulátorozásból érkező címvédő, Michelisz Norbert, valamint Niels Langeveld, Mikel Azcona, Kevin Ceccon, Yahn Ehrlacher, Luca Engstler, Nestor Girolami, Esteban Guerrieri, Maťo Homola és Tiago Monteiro.

Michelisz Norbi a WTCR hivatalos oldalán kiadott anyagban a következőket mondta a szimulátorozás fontosságáról: „Kicsit több, mint 10 éve itthon ültem, és reménykedtem csak, hogy valaha versenyautót vezethetek. 18 évesen kezdtem rájönni, hogy ez a családom helyzetéből adódóan ez nagy eséllyel lehetetlen, de aztán 21 évesen elhívtak egy tesztre. Ekkor vezettem először igazi versenyautót, és kizárólag a szimulátoros eredményeim miatt hívtak meg. Ezután évről évre fejlődtem, de még mindig hihetetlen felfognom, hogy Magyarországról érkezve fix versenyzői állásom lett, és futamgyőzelmekre is képes vagyok, sőt kétszer a végső győzelemért is megküzdhettem.”

A négy különböző virtuális versenyhelyszínnél külön-külön kell kvalifikálni, és az első úgynevezett „time attack” ma este 17 órakor kezdődik el, a versenypálya pedig a Hungaroring lesz. Az eseményeket Facebookon és Youtube-on is nyomon lehet majd követni. Érdekesség, hogy bárki benevezhet, és megpróbálhat kvalifikálni a futamokra. Az esetlegesen eziránt érdeklődők ide kattintva szerezhetnek több információt.

Fotó: FIA WTCR Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: