Jegyek

Akár négy bajnokot is avathatunk a hétvégén

Superbike
Akár négy bajnokot is avathatunk a hétvégén
2017.10.19. 18:34
Phillip Islanden a legkisebb kategória küzdelmeinek végére kerülhet pont, míg Jerezben mind a három nyitott kérdés eldőlhet – két szériában pedig egész biztosan bajnokot avatunk, hiszen a szezonzáróra kerül sor Spanyolországban.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Kezdjük a gyorsaságimotoros-világbajnoksággal, hiszen ott csak a Moto3-ban olyan a pontállás, hogy eldőlhet a vb-cím sorsa a hétvégén. Mivel Joan Mir előnye éppen 25 egységgel csökkent Motegiben Romano Fenatival szemben, gyakorlatilag ugyanazok a forgatókönyvek érvényesek rá, mint egy héttel korábban (ide kattintva megtalálható az akkori számolgatás) – azzal a különbséggel, hogy Aron Canetet most már kihagyhatjuk a számolgatásból.
 
A Superbike-világbajnokság szériái közül a fő kategóriában már Magny-Cours-ban eldőlt, hogy ismét Jonathan Rea örülhet az év végi sikernek, a másik három géposztályban azonban még nyitott a legfontosabb kérdés. Viszont a Supersportban is közel kerülhetünk a döntéshez, ugyanis Kenan Sofuoglu a Facebookon jelentette be ma, hogy végül nem tud indulni ezen a hétvégén sem franciaországi sérülése miatt.
Sofuoglu ezzel a képpel jelentette be, hogy nem indul Jerezben, és ezzel effektíve vége a bajnoki esélyeinek

Ez pedig azt jelenti, hogy amennyiben a jelenleg kilencpontos előnyben lévő Lucas Mahias az első kettőben végez vasárnap, ő a világbajnok (harmadik hely esetén Sofuoglu még egy esetleges katari győzelemmel egalizálhatna, s több győzelme miatt az ő fejére kerülhetne a korona). Matematikai sansszal egyébként még Sheridan Morais és Jules Cluzel is rendelkezik, ám nekik már 32 és 39 egység a lemaradásuk, így mindenképp 25 ponton belülre kell kerülniük Mahiasszal szemben, ha a két hét múlva esedékes idényzáróig el akarják odázni a bajnokavatást.
 
A Supersport 300-ban és a Superstock 1000-ben viszont biztosan eldől az összetett elsőség sorsa, hiszen ők Jerezben randevúznak idén utoljára. Az első szezonját teljesítő világbajnoki szériában ennél már aligha lehetne kiélezettebb a helyzet, hiszen Marc Garcia és Alfonso Coppola között mindössze négy egység a különbség, így gyakorlatilag ki-ki küzdelemben dőlhet el, hogy ki szerzi meg a történelem első Supersport 300-as világbajnoki címét.
 
A Superstock 1000-es Európa-bajnokságon is izgalmas fináléra van kilátás: Michael Ruben Rinaldi 128 ponttal vezet, előnye azonban csak nyolc egység Florian Marinóval szemben, míg a magny-cours-i futamot bukás miatt kihagyó, ám Jerezben visszatérő Toprak Razgatlioglu is mindössze 14 pontra az olasz éllovastól, így ők hárman még egyaránt esélyesek arra, hogy vasárnap délután bajnoki címet ünnepelhessenek.
 
A Phillip Island-i és jerezi versenyhétvégék teljes menetrendje, benne a televíziós közvetítésekkel ide kattintva érhető el!

Fotó: WorldSBK Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: