Jegyek

Akcióban a tesztversenyzők és az újoncok: ébred téli...

MotoGP
Akcióban a tesztversenyzők és az újoncok: ébred téli álmából a MotoGP!
2020.02.01. 09:51
Vasárnap indul a hivatalos tesztet megelőző sepangi shakedown, amelyen a korábbi évekhez képest több motoros kezdheti meg leporolni magáról a téli rozsdát.
 

Noha a teljes mezőnyt felvonultató hivatalos kollektív teszt csak február 7-ig startol Malajziában, már évek óta bevett szokás, hogy előtte néhány nappal tartanak egy úgynevezett shakedownt, ahol a gyártók tesztmotorosai melegíthetik be a technikát, mielőtt megérkeznek a „rendes” versenyzők. Idén viszont a korábbinál is több motoros vehet részt a február 2-től 4-ig tartó „kisteszten”, az új szabályok értelmében ugyanis a tesztnapok csökkentett száma miatt az újoncok is pályára gurulhatnak.

Ez a gyakorlatban voltaképpen Alex Marqueznek jelent csak előnyt, hiszen a másik két debütáns, Brad Binder és Iker Lecuona eleve részt vehetne a gyakorláson, mivel a kedvezményekkel rendelkező gyártók (jelen esetben Aprilia és KTM) színeit képviselő versenyzőkre nem vonatkoznak megkötések a tesztnapokat illetően. Éppen ezért pedig az Aprilia és a KTM az igazolt motorosait is bevetheti, azaz pályán lehet Pol Espargaro, Miguel Oliveira, Aleix Espargaro és a doppingvétség miatt felfüggesztett eltiltással sújtott Andrea Iannone helyére lépő motoros is.

Utóbbi pedig nem lesz más, mint Lorenzo Savadori, az Aprilia ugyanis pénteken megerősítette, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően az olasz kap lehetőséget Sepangban. A Pedercini Kawasaki anyagi gondjai miatt a WSBK-s ülését elveszítő Savadori megbízatása egyelőre csak a shakedownra szól, ahol a 2019-es modellt viheti majd pályára, mielőtt Espargaro és Bradley Smith kipróbálja a radikálisan átalakított 2020-as versenygépet.

Amúgy a tesztpilóták névsora már önmagában is elég veretes: a legnagyobb figyelem nyilvánvalóan Jorge Lorenzóra irányul majd, aki a néhány nappal ezelőtti bejelentést követően először viszi pályára a Yamahát – három és fél év után ülhet fel újra a hangvillások gépére a spanyol. A Hondánál Stefan Bradl, a Ducatinál Michele Pirro, a Suzukinál Sylvain Guintoli, a KTM-nél pedig Dani Pedrosa lesz akcióban vasárnaptól.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: