Jegyek

Aleix Espargaro: „A rossz rajthelyek miatt nem tudunk...

MotoGP
Aleix Espargaro: „A rossz rajthelyek miatt nem tudunk kihozni mindent magunkból”
2020.08.31. 13:46
A csapattársnak pedig a Stájer Nagydíjon belengetett piros zászló rontotta el a versenyét.
 
Sokkal ígéretesebbnek tűnt a 2020-as szezon az Aprilia számára, mint amilyen eredményeket a csapat versenyzői szállítanak. Aleix Espargaro például a legutóbbi versenyhétvégén csak tizenkettedik lett, ám elmondása szerint ez főleg az időmérős gyenge teljesítménynek köszönhető. Szavait a Crash.net szakoldal idézi: „A teljesítményt illetően elégedett vagyok. Szerintem mindent kihoztunk magunkból a második versenyen, mert összesen csak hat másodpercet kaptunk az élbolytól. Nem egyszer teljesen időmérős köröket teljesítettem. Nagy kár, hogy ennyire hátulról indultunk, de az bíztató, hogy nem voltunk messze Rossitól, és megvertük a két petronasost, illetve Zarcót is.”

„Csak azért nem tudok nagyon örülni, mert szerintem még több potenciál van a motorban, de minden hétvégén közbejön valami, ami gondot okoz. A 12. hely papíron elég sz*r, de a tempónk jobb volt, mint néhány előttünk motorozóé, és az 1:24,5-ös körökkel a top6-ért is lehetett volna harcolni. Az időmérős apró hiba miatt csak a huszadik helyről indulhattam el, így nem tudtam a maximumot kihozni a versenyből. Az a legfontosabb, hogy a garázsban a lehető legjobb munkát végezzük. Az teljesen egyértelmű, hogy az idei motor tízszer jobb, mint a tavalyi, de az eredmények ezt még nem igazolják.”


A tizenkilencedikként célba érő csapattárs, Bradley Smith szerint a piros zászló, és egy utolsó friss lágy gumi hiánya rontotta el a futamát: „Sajnos a körülmények nem kedveztek nekem. Felkészültünk a nagyobb melegre, de semmi sem jött össze. A piros zászló előtt simán tudtunk haladni a bollyal, így eléggé bezavart a futam megállítása. Nem maradt már több friss lágy gumink, és az újraindításnál gyakorlatilag egy 12 körös időmérőt kellett teljesíteni, amihez nem volt meg az abroncs. Ettől még ki kell emelni, hogy javultunk, és reméljük, hogy ezt a nekünk sokkal jobban kedvező misanói pályán meg is tudjuk mutatni.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: