Jegyek

Aleix Espargaro „körről körre jobban érezte magát” a...

MotoGP
Aleix Espargaro „körről körre jobban érezte magát” a versenyszimuláció során
2020.02.26. 12:08
Bár Katarban nem keltett akkora feltűnést az Aprilia, mint a sepangi teszten, így is vannak bőven biztató jelek az új RS-GP-vel kapcsolatban.
 
Lapigazgatót keresünk! Részletek ide kattintva. (x)

A néhány héttel ezelőtti malajziai gyakorlás legváratlanabb meglepetését okozta az Aprilia és Aleix Espargaro: a spanyol döbbenetesen erős versenyszimulációt teljesített – amíg a 13. körnél kipufogóproblémái nem akadtak. A teljesen átalakított RS-GP-vel persze adódhatnak ilyen gyermekbetegségek, Espargaro szerint is a megbízhatóságra kellett leginkább koncentrálniuk Katarban.

Ennek ellenére az utolsó napon ott is futott egy hosszú etapot, amely ugyan most nem volt olyan kirívóan erős, mint Sepangban, nagyjából bő egy másodperccel volt lassabb körönként a legjobbaknál (Maverick Vinales, Fabio Quartararo, Alex Rins), de egy nagyon biztató dolgot így is le lehetett szűrni belőle: ahogy fogyott az üzemanyag a motorból, úgy gyorsultak a köridői a spanyolnak a gumikopás ellenére is. Ezt gyakorlatilag a teljes mezőnyből csak Espargaro tudta produkálni, ami arra utalhat, hogy a vadonatúj Aprilia jól bánhat a gumikkal.

„Intenzív három napon vagyunk túl” – vágott bele az értékelésbe a versenyző, akit a Crash.net idéz. „Nem tettünk meg sok kört, de rengeteget dolgoztunk, számításba véve az elkerülhetetlen megbicsaklásokat is, amelyek az RS-GP fiatal korával járnak. Összességében sikerült megerősítenünk a Malajziában már látott potenciálunkat ezen a pályán is. Főleg a hétfői versenyszimulációval, amely során végig jó tempót tartottam, sőt igazából körről körre jobban éreztem magam.”

Espargaro szerint a következő másfél hét a Katarban gyűjtött adatok kielemzéséről szól majd, hogy megfelelő alapokkal vághassanak neki a szezonnyitó versenyhétvégének. Az adatgyűjtésben pedig segített a hivatalosan még tesztpilóta, de igazából Andrea Iannonét is pótló Bradley Smith is: bár a brit utolsó lett az eredménylistán, nem is a gyorskörökre koncentrált – jóllehet, érzése szerint amúgy is javulnia kell benne, ha a Katari GP-n is ő indulna a doppingvétség miatt eltiltott olasz helyett:

„Jó munkát végeztünk. Elsőként azt teszteltük, minden működik-e, aztán néhány fejlesztési ötletet is kipróbáltunk, nem is csak rövid távra, hanem annak céljából is, hogy irányt adjunk a mérnököknek a következő hónapokra. Egy teljesen új motoron minden kör aranyat ér. Mindjárt itt az első verseny, szóval fel kell pörgetnünk a fejlődésünket, hogy jó alapokról indulhassunk. Ami a motorozásomat illeti: tempó tekintetében elégedett vagyok a fejlődésemmel, inkább az egykörös tempó terén hiányzik még egy kis önbizalom. Persze nem ez most a legfontosabb.”

Fotó: Aprilia Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: