Jegyek

Aleix Espargaro: „Még sosem volt ilyen jó péntekünk”

MotoGP
Aleix Espargaro: „Még sosem volt ilyen jó péntekünk”
2020.09.11. 22:56
A spanyol nagyon magabiztos, ugyanis használt abronccsal teljesítette legjobb körét.
 
Egészen jól alakul az Aprilia számára a misanói versenyhétvége, ugyanis a spanyol jelen állás szerint ott van automatikusan a Q2-ben. Szavait a Crash.net idézi: „Ez volt az eddigi legjobb péntekünk, pláne, hogy egy 16 körös hátsó abroncsot használva futottam meg a legjobb köridőmet. Nem számítottam erre. de folyamatosan éreztem, hogy gyorsulok. Végül 1:32,9-es kört tudtam teljesíteni, ami egészen remek. Nem ez a kedvenc pályám, de fontos, hogy a márka hazai pályáján villantsunk. Alig várom a folytatást, mert szerintem friss gumival 1:32 alá is bemehetek majd.”

Az idősebb Espargaro kiemelte, hogy csapattársa, Bradley Smith teljesen más programot teljesített, mint ő, ráadásul más alkatrészekkel: „Szerintem Bradley más dolgokat próbál ki a motoron, de egyelőre nem volt időnk beszélni erről. Az viszont biztos, hogy az ő egykörös tempója is jó. Stabilitásra és nyugodtságra van szükségünk. Elég balszerencsés voltam korábban a szezon során, és ez sem a legjobb pálya számunkra, de ha odafigyelünk, akkor talán végre ki tudjuk aknázni a motorban rejlő lehetőségeket, ami eddig nem sikerült.”

A spanyol emellett Portimaóról is nyilatkozott: „Az utcai Apriliámmal már mentem ott. Két órát töltöttem azzal, hogy megjegyezzem a pálya vonalvezetését, de képtelen voltam. Argentínában például elsőre megjegyeztem mindent két kör alatt, és a féktávok is egészen jól megvoltak. A legtöbb új pályával nincs gondom, de Portimaóban hihetetlenül nehéz kitapasztalni a féktávokat, és a kigyorsításokat egy utcai géppel. Rins és Arenas már két napja ment a pályán, így kaptam tőlük két másodpercet, és képtelen voltam követni őket. Aztán a második napra elkezdtem gyorsulni.”

„Nagyon szórakoztató a pálya. Nem mondanám, hogy MotoGP-s szempontból veszélyes, de eléggé a határon táncol, mert nagyon durvák a szintkülönbségek. A sok hupli miatt már beszéltünk a pálya vezetőjével, és azt mondta, hogy újraaszfaltozzák, ha lesz náluk verseny. A pálya körüli lehetőségek viszont fantasztikusak. Szinte a legjobb, amit valaha láttam. Úgy tervezem, hogy télen egy hónapra odaköltözöm, mert van lehetőség motokrosszozni, endurózni, supermotózni és gokartozni is egy MotoGP-pálya környékén. Portimao tényleg egy nagyon jó hely.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: