Jegyek

Aleix Espargaro: „Nincs elég motorerőnk”

MotoGP
Aleix Espargaro: „Nincs elég motorerőnk”
2020.07.30. 18:20
A spanyol versenyző úgy véli, az Aprilia már csak egyetlen ponton marad el a többi motortól, az egyenesekben nincs meg a tempójuk.
 
Aleix Espargaro mindkét jerezi futamot bukás miatt kényszerült feladni. Az Aprilia versenyzője szerint, míg a többiek könnyedén motoroztak előtte a versenyen, neki a határokat kellet feszegetnie, hogy tartsa a tempójukat, és emiatt nem ért célba a szezon első két futamán. Espargaro szavait a Crash.Net idézi: 

„Nagyon csalódott vagyok a bukás miatt. Sajnálom a csapatot, mert szombaton volt egy kis gondunk, és hajnali egykor fejeztük be a munkát. Ezért igyekeztem egy jó eredményt szerezni nekik. Jó volt a rajtom, de a határon motoroztam, amikor követtem a Ducatikat és a Suzukikat. Nem csináltam semmi különöset, de nekem a határokat kellett feszegetnem, aminek meg is fizettem az árát. Ha ilyen csúszós a pálya, akkor erősebben kell fékezni és jobban gyorsítani, de ezt nem tudtam megtenni. Nem tudok keményebben gyorsítani, mert nincs elég motorerőnk. Nagyobb kanyartempóval kellett versenyeznem, és elvesztettem a motor elejét. Nagy kár, sosem estem el egymás utáni két futamon a MotoGP-ben. De nem nagyon tudtam mást csinálni.”

„Szeretem a motorunkat, jól érzem magam, csak a motorerő hiányzik. A motorblokkon kívül azonos szinten vagyunk a többiekkel. Egyszer megelőztem Doviziosót és egyszer Petruccit, de az egyenesben 55 méter után visszaelőztek. Ugyan nehéz most pozitívnak lenni, de erősnek érzem magam. Ezért továbbra is próbálkozni fogok, de jelenleg csalódott vagyok.”

A másik Apriliával Bradley Smith mindkét futamot befejezte, egy 15. és egy 12. helyezést ért el, és a következőket gondolja az első két hétvége után: „A második futamra előrébb léptünk, jobban tudtam tartani a tempót a többiekkel. Sajnos sokat veszítettem az első kanyarban, mert kikerültem a földön lévő versenyzőket. Kár, mert jó lett volna a többiekkel motorozni. Ami viszont pozitív, hogy nem volt semmi technikai problémánk és a csapat már talált egy megoldást arra, ami az első két hétvégén hátráltatott minket.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: