Jegyek

Alex Marquez: „Az elsődleges célom, hogy a legjobb újonc...

MotoGP
Alex Marquez: „Az elsődleges célom, hogy a legjobb újonc legyek”
2020.01.02. 14:03
Először adott interjút repsolos színekben a MotoGP-be idén fellépő tavalyi Moto2-es világbajnok, aki többek között arról beszélt, milyen lesz a legnagyobb múltú csapatnál, a testvére oldalán debütálni.
 
A szezonzáró Valenciai Nagydíj utáni hétfőn jelentette be a Repsol Honda, hogy Alex Marquezzel pótolja a visszavonuló Jorge Lorenzót, így a 2014-es Moto3-as és tavalyi Moto2-es világbajnok lesz Marc Marquez új csapattársa 2020-ban. A két novemberi teszten már fel is ülhetett a 2019-es Hondára, de még nem repsolos színekben: azokat az új év első napján öltötte magára. Egyúttal az első interjún is átesett ebben a minőségében, amelyet saját csapata készített vele – ennek az érdekesebb részeit osztjuk meg most:
 
- Először viselsz repsolos színeket, mit jelent ez számodra?
- Ez egy valóra vált álom és hihetetlen megtiszteltetés, hogy ezeket a színeket viselhetem és ezt a pólót hordhatom. Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hogy a Repsol Hondával léphetek fel a MotoGP-ben. Rendkívül büszke vagyok. Ez egy új helyzet, hiszen ahhoz szoktam hozzá, hogy Marcot látom ezekben a színekben, nem magamat! Különleges érzés.
 
- Milyen érzés egy ilyen történelmi csapatnál újoncnak lenni, mint a Repsol Honda?
- Szerintem minden újonc számára álom vagy cél, hogy egy gyári csapatban szerepeljen. A Moto2-es világbajnoki cím megszerzése után is ugyanez a cél vagy az álom, és ez most számomra valóra vált. Megtiszteltetés a MotoGP paddockjában legkomolyabb történelemmel rendelkező csapatában szerepelni. Tudom, hogy komoly kihívás, de egyúttal remek kihívás is. Az első pillanattól kezdve azt mondtam, hogy szeretném ezt a lehetőséget, és most megpróbálom ezt kiélvezni.
 
- Mi a célod a szezonra?
- Szeretnék a legjobb újonc lenni, ez az elsődleges célom. De hogy helyezés terén célokat tűzzek ki… Egyelőre arra koncentrálok, hogy megértsem a motort, és arra törekszem, hogy ráérezzek és nőjön az önbizalmam. A katari futam előtt már jobban fogom látni, mi is a valós helyzetünkön és mit érhetünk el az első versenytől.
 
- Az egyik legmagasabb versenyző leszel a MotoGP-ben, szerinted segíteni fog?
- Előnyt jelenthet például a tested mozgatása vagy a súly elhelyezése terén. Esőben talán könnyebb a dolgunk, ugyanakkor vannak hátrányai is, így esetenként rosszabb a helyzetünk. De ezzel együtt kell élnünk, a cél pedig, hogy erős legyek, ahol tudok, a gyengébb területeken pedig a lehető legkevesebbet veszítsem.
 
- Ez lesz az első alkalom a MotoGP történetében, hogy egy testvérpár alkot egy csapatot.
- Különleges helyzet és év lesz, de normál módon kell megközelítenünk a dolgot. Tudjuk, hogy testvérek vagyunk, de a csapaton belül profiknak kell lennünk. Másfajta versenyzők vagyunk, mindkettőnknek meglesz a maga csapata, szóval a saját módszerünkkel kell dolgoznunk. Nyilván előnyt jelent, hogy egy hatszoros MotoGP-világbajnok van a garázsunk másik oldalán, hiszen láthatom az adatait és azt, hogyan kell menni ezzel a Hondával, ami segíthet rátalálni a titkokra. Szóval megpróbálom magamba szívni az összes információt tőle és az összes hondás versenyzőtől, hogy a lehető legtöbbet tanulhassak.

Forrás és fotó: Repsol Honda Team
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: