Jegyek

Álljunk meg egy szóra - Teruel Nagydíj 2. nap

MotoGP
Álljunk meg egy szóra - Teruel Nagydíj 2. nap
2020.10.24. 20:35
Nakagami boldog és a győzelemről álmodozik, Rins célja a dobogó, Vinales magabiztos, Mir csalódott, Dovizioso és Petrucci szenved - néhány nyilatkozat a második aragóni versenyhétvége kvalifikációját követően.
 
 Takaaki Nakagami, LCR Honda IDEMITSU, 1. hely
“Először is, ez nem volt egy tökéletes kör. Az első szektorban láttam a displayen, hogy egy tizeddel lassabb vagyok a legjobb időmnél. Feltűnt, hogy ez lesz az utolsó köröm, így a soron következő szektorokban próbáltam javaítani, amikor pedig áthaladtam a célvonalon, láttam az 1’46-ot. Jó érzés volt, azonban nem tudtam, hogy ez pole pozíciót jelent, mivel kivetítő nem volt a közelben. Bíztam ugyan abban, hogy meglehet a pole pozíció, azonban kerülhettem volna akár a második, vagy harmadik sorba is, mivel annyira szorosak voltak az időeredmények. Aztán amikor mentem vissza a boxba, láttam a parc fermeben, hogy az első helynél várnak a szerelőim, úgyhogy akkor tudatosdott bennem, hogy megszereztem a rajtelsőséget. Már az első szabadedzés óta jól éreztem magam a motoron, szóval úgy tűnik, hogy jó a teljesítményünk, ami a verseny szempontjából fontos. Remélhetőleg holnap is képesek leszünk ezt a formánkat hozni. A negyedik szabadedzésen, a lágy gumikon megmutattuk, hogy jó a tempónk. Természetesen Morbidelli és Rins majd megróbálja keresztülhúzni a számítasinkat, azonban igyekszünk nyugodtak maradni és egy jó rajtot venni, mivel ez a legfontosabb most. Szeretném a saját tempóm motorozni és némi előnyre szert tenni, azonban ez csak álmodozás jelenleg. Remélhetőleg ők nem gyorsabbak nálam. Nagyon jó érzés az első pole pozícióm, szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak és az összes szurkolómnak, készen állunk egy újabb nagyszerű napra.”
 
Franco Morbidelli, Petronas Yamaha SRT, 2. hely
“Nagyszerű kör volt és jól éreztem mag magam a pályán, valamint a motoron. Kiválóan dolgoztunk, akárcsak az előző hétvége során, szóvak jó úton haladunk. A korábbi futamhoz képest azt gondolom most egy picit agresszívabbnak kell lennem és job tempót menni az első körökben. A nagyedik szabadedzésen volt lehetőségünk megnézni, hogy melyik abroncs a legjobb, így ki tudtuk választani a megfelelő gumit, valamint egy jó versenybeállítást találtunk. Azt hiszem most minden biztosabb, tekintve a múlt hétvége adatokat. A legjobb köridőhöz a puga keverékű abroncsokat használtuk, holnap pedig a közepes keveréket tessszük fel előre a futam során. Meglátjuk, hogy mi fog történni, azonban az első sor mindenképpen jó, remélhetőleg jó futamunk lesz majd.”
 
Alex Rins, Team Suzuki Ecstar, 3. hely
“Boldog vagyok, hogy visszatértem az első sorba. Már egy ideje nem történt velem ilyen, jó érzés itt lenni. Az előző hétvége óta találtunk pár extra dolgot, aminek köszönhetően gyorsabb lettem és még jobban érzem magam a motoron, úgyhogy magabiztosabb is vagyok. Azt gondolom jó a versenytempóm, azonban kemény futam lesz, mivel sokan versenyképesek. Ami múlt hétvégén történt, az óriási lökést adott nekem arra vonatkozóan, hogy visszatérjek a dobogóra, azonban meglátjuk majd, hogyan alakul a futam.”
 
Maverick Vinales, Monster Energy Yamaha MotoGP, 4. Hely
“Nagyon boldog vagyok, hogy őszinte legyek. A lehető legjobb eredményt hoztuk ki ma magunkból. Ami pozitív, hogy a riválisaink sem teljesítettek velemi jól. Jó kvalifikációt futottunk, úgyhogy elégedett vagyok. Holnap az elejétől kezdve megpróbálom majd nyomni nagyon. Tudjuk, hogy a futamra fel vagyunk készülve, úgyhogy az elvárásaink elég magasak, mivel úgy gondolom holnap nagyon jó munkát végezhetünk. A verseny során minden változik úgyhogy próbálunk okosak lenni, finoman bánni a motorral és gumit spórolni az utolsó tíz körre – ez kurlcsfontosságú ezen a pályán. Holnap az is egy esély lesz számunkra, hogy megnézzük tudunk-e profitálni abból, hogy a Moto2-es futam előtt lesz a versenyünk. A tapadás szempontjából ez jó lehet számunkra, azonban ezzel mindenki így lesz. Próbálunk majd azonnal jó köridőket futni. Természetesen sok gyors versenyző van, azonban igyekszünk mi is gyorsak lenni.”
 
Alex Marquez, Repsol Honda Team, 10. hely
“Előző hétvégén 1’48.1-et mentünk, most pedig délelőtt 1’47.5-re voltunk képesek, úghogy sikerült előrébb lépni. Hogy őszinte legyek abban bíztam, hogy az első három sorban leszek azért, azonban pont lemaradtunk róla. A MotoGP idén ilyen, mivel fél tized másodperc is rengeteg különbséget okozhat. A versenytempónk jó, azonban a tizedik helyről nehéz felállni a dobogóra, hiszen mindenki más is fejlődött erre a hétvégére. Egy jó rajt, mindenképpen fontos lenne, hiszen használt abroncsokon erősek vagyunk és a top5 lehetésges holnap.”
 
Joan Mir, Team Suzuki Ecstar, 12. hely
“Nem örülök annak, ahogy az időmérő alakult számunkra. A negyedik szabadedzésen a közepes első abronccsal dolgozunk, amely kapcsán jó érzéseim voltak. A Q2-ben úgy döntöttünk, hogy visszaváltunk a lágy első gumira, amivel azonban nem volt meg ugyanaz a jó feeling, így nem is tudtam nyomni neki. Kiss szerencsétlenek is voltunk, mivel közvetlenül a vége előtt jó körön voltunk, de láttam a sárga zászlót, így ki kellett engednem, aztán pedig kifutottunk az időből. Összességében az időeredményeim nem voltak rosszak, de nem vagyok boldog a pozícióm miatt. Másfelől a többi térningen nem voltunk rosszak, szóval nézzük meg mi lesz holnap.”
 
Andrea Dovizioso, Ducati Team, 17. hely
 “Holnap a mezőny végéből rajtolunk és sajnos a versenytempónk sem erős. Megtesszünk a tőlünk telhető legtöbbet annak érdekében, hogy minél több pontot gyűjtsünk.”
 
Danilo Petrucci, Ducati Team, 19. hely
“A mai időmérő elég nehézkesen alakult, továbbra sem tudtuk azon problémákat megoldani, amikkel már legutóbb is szembesültünk itt Aragónban.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: