Jegyek

Álljunk meg egy szóra - Aragón 1.nap

MotoGP
Álljunk meg egy szóra - Aragón 1.nap
2020.10.16. 23:40
A MotoGP aragóni hétvégéjének első napjának nyilatkozati közül szemezgetünk. Röviden Vinales boldog, Mir bizakodó, Marquez elégedett, a ducatisok a jobb időt várják.
 
 Maverick Vinales, Monster Energy Yamaha MotoGP, 1. hely
„Először is sajnálom nagyon, hogy Vale nem lehet itt, ezúton is mihamarabbi gyógyulást kívánok neki. A mai nappal elégedett vagyok, mivel szerint jó időeredményeket értünk el. Mindezt annak ellenére, hogy a pálya nincs a legjobb állapotban. A motor már az első köröktől fogva tökéletesen működik. Tisztában vagyunk vele, hogy fekszik nekünk a pálya, mivel sok nyújtott kanyar van rajta. Arra volt szükségünk, hogy pár kanyarban javuljunk, ami sikerült is, úgyhogy elégedettek lehetünk. Ma elég szeles idő volt, azonban a Yamaha ilyen körülmények között is stabilnak mondható. A versenytempónk jónak tűnik, és bár még a gumik kapcsán meg kell értenünk pár dolgot, 1’48-as tempót tudok, ami jó. Bízunk benne, hogy holnapra kicsit emelkedik a hőmérséklet, mivel elég trükkösek a körülmények, leginkább délelőtt. Olykor nehéz volt a motoron maradni. A holnapi szabadedzést arra fogjuk használni, hogy még kiegyensúlyozottabbak legyünk, valamint javítsak a vezetési stílusomon, mivel koránt sem tökéletes még. Összességében jó munkét végeztünk, várjuk a holnapot."
 
 Joan Mir, Team Suzuki Ecstar, 4. hely
„Boldog vagyok és pozitívak az érzéseim azzal kapcsolatban amit ma elértem. Jó irányba kezdtünk el dolgozni a csapattal, ráadásul kiváló az alapunk, úgyhogy nagyszerűen érzem magam. Jó potenciállal rendelkezünk, azonban egy kicsit többet kell még dolgoznunk és fejlődnünk, valamint felmérni a ismét a gumiválasztást. Az időjárási körülmények miatt a mai nap senkinek sem volt könnyű, de bízunk benne, hogy holnap a melegebb időnek köszönhetően egyre jobb és jobb lesz.”
 
 Alex Marquez, Repsol Honda Team, 8. hely
„Nagyon jól éreztem magam a pályán, amit egyébként kedvelek, illetve fekszik a vezetési stílusomnak. A Honda is jó itt. Volt egy újoncokra jellemző bukásom délelőtt, azonban a délutánt jól építettük fel és kipróbáltunk pár dolgot a motor eleje kapcsán. Holnap délelőtt a várható hőmérséklet végett azt hiszem nehéz lesz javítani az időeredményünkön, így a második szabadedzésen sokat dolgoztam azon, hogy jó helyzetbe hozzam magam a Q2 kapcsán. Sikerült egy jó utolsó kört mennem, amivel elégedett vagyok, azonban a MotoGP-ben sosem tudhatod. Nézzük meg mi történik holnap a harmadik szabadedzésen.”  
 
 Andrea Dovizioso, Ducati Team, 13. hely
„Elég nehéz nap volt, a hideg idő és a szél miatt. A motorunkkal ilyen körülmények között, kissé szenvedünk amiatt, hogy a gumikat megfelelő hőmérsékletre tudjuk melegíteni. A reggeli edzésen nem tudtunk sok mindent tenni, míg délután már a vasárnapi futamra készültünk. Ha minden igaz holnap a szél csillapodni fog, így jobban ki tudjuk majd használni az időt és előrébb lépni.”
 
 Jack Miller, Pramac Racing, 14. hely
„Nem a legjobb módja a kezdésnek. Futottam pár jó kört, de szenvedtünk a szél miatt, délelőtt, pedig elég hideg volt. Holnap az időjárási körülmények jobbnak ígérkeznek, szóval bizonyára több esélyünk lesz javulni.”
 

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: