Jegyek

FRISSÍTVE: Andrew Irwin és Tommy Bridewell nyerte a Brit...

Egyéb motorsport
FRISSÍTVE: Andrew Irwin és Tommy Bridewell nyerte a Brit Superbike vasárnapi versenyeit
2020.08.09. 18:53
Utóbbi versenyző valami elképesztő tempót diktálva húzta be az utolsó futamot.
 
A Brit Superbike Bajnokság számára még két verseny volt hátra a Donington Parkban. A második futamot ezúttal Josh Brookes kezdhette meg az élről, azonban Glenn Irwin pillanatok alatt megelőzte őt, és átvette a vezetést. A ducatis később sem igazán gyorsult fel, így Andrew Irwin, Christian Iddon, Tommy Bridewell, Jason O’Halloran, Danny Buchan, Tarran Mackenzie és Hector Barbera is megelőzte őt. Ezután hátrébb folyamatosan zajlottak a helycserék, és bár a yamahás nagy nehezen átverekedte magát a többieken, az Irwin-fivérekkel már nem tudott mit kezdeni, majd pedig Bridewell is megelőzte őt.

A 24. körben viszont hibázott a harmadik helyen haladó, és kiszaladt a kavicságyba, így O’Halloran tért vissza Irwinék mögé. A verseny fináléjában Andrew egy komoly féktávval megelőzte testvérét, és ezzel megnyerte a második versenyt is testvére, és az első futamon szenvedő yamahás előtt. Mögöttük Kyle Ryde, Buchan, Brookes, Mackenzie, Iddon, Bridewell és Barbera fért be a top10-be.

A harmadik verseny is 26 körös volt, ám ezúttal nem alakult olyan jól az Irwin testvérek dolga, mint korábban, ugyanis a második futamon leggyorsabb kört futó Tommy Bridewell és Tarran Mackenzie vette át a vezetést, azonban Andrew hamarosan visszajött a Hondával a második helyre, majd Brookes is elment a yamahás mellett. Mackenzie szenvedései ráadásul ezután sem értek véget, mert szép lassan visszazuhant Iddon, Barbera, a két Irwin és a csapattárs O’Halloran mögé, miközben Bridewell közel négy másodperces előnnyel ellépett a többiektől.

A rajthelyéhez képest 7 helyet javító Brookes mögé Barbera jött fel a következő körökben, de képtelenek voltak közeledni Bridewellre. A spanyol végül hibázott is egyet, és ezzel visszaesett a hetedik pozícióba. Az utolsó körökben egyébként a második helyezett ducatis még próbált meglépni Irwinéktől és O’Hallorantól, viszont ennek komoly bukás lett a vége a Hollywood-kanyarban (a versenyző szerencsére nem sérült meg komolyabban). Bridewell végül több, mint két másodperces előnnyel győzött a két Irwin, O’Halloran, Iddon, Buchan, Mackenzie, Ryde, Barbeera, illetve Ryan Vickers előtt, ám az eredményt még nem tekinthetjük véglegesnek, mert vizsgálják az előző két futamot megnyerő Irwin ütközését Brookesszal.

FRISSÍTÉS: A versenybíróság végül kizárta Andrew Irwint az utolsó futamról, mert úgy vélik, hogy elkerülhető lett volna a baleset, amelyet okozott. Emellett kapott hat büntetőpontot is, ez pedig azt jelenti, hogy a következő futamon mindenképpen az utolsó helyről kell rajtolnia. A bajnokságot így már Glenn Irwin vezeti.

A 2. futam eredménye:
A 3. futam eredménye:
Kép

Fotó: Britishsuperbike.com
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: