Jegyek

Aoyama lesz Hayden társa az Aspar csapatnál

MotoGP
Aoyama lesz Hayden társa az Aspar csapatnál
2013.11.10. 10:40
A szezonzáró valenciai futamok reggelén a Power Electronics Aspar csapat bejelentette, hogy jövőre Hiroshi Aoyama lesz a másik pilótájuk a korábban leigazolt Nicky Hayden oldalán, így a 2009-es 250 köbcentis világbajnok is egy produkciós Hondán bizonyíthat jövőre.
 
Ahogy az lenni szokott, az év végének közeledtével (ma rendezik az idény utolsó futamait Valenciában, amelyek közül a Moto3-as és MotoGP viadalok a vb-címről is döntenek) egyre több bejelentés születik a következő szezon pilótafelállásaival kapcsolatban. Tegnap arra derült fény, hogy Colin Edwards és Aleix Espargaro lesz a Forward Racing motorosa 2014-ben, vasárnap reggel pedig utóbbi jelenlegi csapata, az Aspar Team hozta nyilvánosságra, hogy ki ülhet fel a produkciós Hondára Nicky Hayden társaságában.
 
A befutó végül Hiroshi Aoyama lett: a japán 2009-ben nagy csatában felül tudta múlni a címvédő Marco Simoncellit a 250 köbcentis kategóriában (az olaszt egyébként végül még Hector Barbera is megelőzte a pontversenyben), így ő lett az azóta Moto2-vé alakult géposztály utolsó összetett győztese. Jövőre így tehát két egykori világbajnok (Hayden 2006-ban diadalmaskodott a királykategóriában) alkotja majd az Aspar csapatot, s mivel a csütörtökön bemutatott produkciós Honda is erősnek tűnik az elmondások alapján, egy igazán ütőképes alakulat állhat össze az elmúlt két évben a CRT-kategóriát domináló istállónál.
 
„Nagyszerű pillanat a Power Electronics Aspar Team számára, hogy olyan világbajnokot igazolhat, mint Hiroshi Aoyama” – idézi Jorge Martínez csapatmenedzser szavait a motogp.com oldal. „Jövőre egy új projektbe vágunk bele a Hondával, s biztos vagyok benne, hogy remek együttműködést hozhatunk létre a három fél között. A gyár, a pilóta és a csapat kombinációja nagyon pozitív, s remélem, hogy a 2014-es még produktívabb évünk lehet, mint az utolsó kettő. Az elmúlt hónapban forradalmat láthattunk az alakulatunknál mind a gépet, mind a versenyzőket tekintve, s nagyon elégedett vagyok. Biztos vagyok benne, hogy mindez nagyszerű eredményekben fog megnyilvánulni a pályán a következő szezonban.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: