Jegyek

Bagnaia úgy érzi, hogy képes lett volna tartani a tempót...

MotoGP
Bagnaia úgy érzi, hogy képes lett volna tartani a tempót Quartararóval
2020.07.29. 13:37
Az olasz kiesése előtt valóban remekül teljesített.
 
Francesco Bagnaia élete legjobb MotoGP-s hétvégéjét teljesítette az Andalúz Nagydíjon. Miután a harmadik rajtkockát megszerezte, és nem bukott sok helyet a rajtnál, még arra is volt esély, hogy megszerzi a második pozíciót Fabio Quartararo mögött, azonban elfüstölt alatta a Ducati-motor, ezzel pedig nullázás lett az ígéretes teljesítmény vége. Az olasz így nyilatkozott erről a Crash.net szakoldalnak: „Láttam, hogy gyorsabb vagyok, mint az előttem lévők, ezért próbáltam nyugodt lenni a rajtnál, és megvárni azt, hogy ők jobban szenvedjenek a pályán. Megpróbáltam megelőzni Jacket, viszont ott tényleg benne volt a bukás lehetőség is, így a sikeres manőver utána óvatosabban mentem. Vale volt a következő célpont, de szerencsére összejött ellene is az előzés. Amikor ez sikerült, akkor elkezdtem elszakadni tőlük, aztán jött a technikai hiba. Kicsit szomorú vagyok miatta, de egyébként jó hétvégénk volt. Nem tudom, hogy mi történt pontosan a motorral. Visszaadjuk a Ducatinak, és ők majd megvizsgálják. Egyszer csak éreztem, hogy lassulok kicsit, aztán láttam a füstöt. Végül jött a fekete-narancs zászló, és félre kellett állnom.”

A Pramac Racing versenyzője azért látja a pozitívumokat is: „A lényeg az, hogy jó a tempónk, és jelenleg csak erre tudok gondolni. Brno következik, majd két spielbergi hétvége, így három remek verseny várhat ránk. Igyekszem majd megismételni azt a teljesítmény, amelyet most nyújtottam. Meglátjuk, hogy mi lesz, de Jerezből kiindulva azt gondolom, hogy versenyképesek vagyunk. Többet dolgoztunk a versenytempónkon, és bár a többi ducatis szenvedett, ebből a hétvégéből sokat lehet tanulni, így szerintem optimisták lehetünk. Brnóban szerintem Dovi, Petrux és Jack is nagyon gyors lehet.”

„Egész hétvégén én voltam a leggyorsabb ducatis, és próbáltam folyamatosan egyre erősebben teljesíteni. Ezt a munkát kell folytatnunk. Nagyon örülnék neki, ha jönne ajánlat a gyári csapattól, de nem szeretnék egyelőre ezen sokat gondolkodni. Úgy éreztem magam az Andalúz Nagydíjon, mint egy teljesen érett, nagyon erős versenyző. Hasonló tempót mentem, mint Fabio, és úgy gondolom, hogy akár tudtam is volna tartani vele a lépést, ha nagyon igyekszem.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: