Jegyek

Bautista: „Olyan érzés, mintha a MotoGP-ben lennék”

Superbike
Bautista: „Olyan érzés, mintha a MotoGP-ben lennék”
2020.07.15. 18:00
A spanyol szerint a Honda csapata teljesen úgy dolgozik, mintha a MotoGP-ben versenyeznének.
 
Alvaro Bautista tavaly még a Ducati WSBK alakulatát erősítette, akikkel a szezon első 11 futamát megnyerte, valamint további öt győzelmet szerzett még az évben, ezzel pedig a bajnokság második helyén végzett a spanyol. Bautista idén a Hondára váltott, és az első hétvégén ugyan nem tudtak a győzelemért harcolni, de szerinte nagyszerű a csapat, és hamarosan sikerül előrébb lépniük, Bautista szavait a Motorsport.com idézi:

„A Hondánál egy teljes gyár dolgozik mögöttem. Olyan érzés, mintha a MotoGP-ben lennék, a mérnökök, ahogyan ők kezelnek és az egész munkafolyamat miatt. Minden ugyanolyan, mint a legjobb kategóriában, az egyetlen különbség az, hogy nem prototípus motorral versenyzünk. A motort az én adataim és kéréseim szerint fejlesztik. Amit ezelőtt kaptam az a motor volt, semmi más, nem volt fejlődés. A motorunk jó volt és ennyi. Itt egy sokkal inkább ambiciózus projektben érzem magam.”

Bautistát megkérdezték még arról, hogy szerinte mikor válhat győztes motorrá a Honda, erre pedig a következőket mondta: „Ezt egyelőre nem tudom. A vírus miatti szünetben a mérnökök nagyon sokat dolgoztak Japánban, de sajnos ide nem tudtak eljönni, így csak a következő teszten áll rendelkezésre az új csomag. Sok dolgot ki kell még próbálnunk, de rengetegszer a fejlesztések nem működnek. Ha minden elkészül, amit kértünk, akkor egy nagyon versenyképes motorunk lesz.”

„Egyelőre nincs konkrét tervünk a szezonra. Az biztos, hogy a Honda és én is nyerni akarunk, de nincsen terv idénre, viszont ha sikerül nyernünk, az már nagyszerű eredmény. Ha év végéig ez sikerül, és a győzelmekért tudunk majd harcolni, az nagyszerű lenne.”

Fotó: WorldSBK Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: