Jegyek

Binder és Oliveira nem értenek egyet a rajtnál történt...

MotoGP
Binder és Oliveira nem értenek egyet a rajtnál történt ütközéssel kapcsolatban
2020.07.28. 20:39
A dél-afrikai szerint muszáj volt elkerülnie az ütközést Danilo Petruccival, a portugál szerint márkatársa viszont csak elmérte a féktávot.
 
Hiába tűnik úgy, hogy Brad Binder remek versenytempóra lenne képes, egyszerűen nem jön ki neki eddig a lépés 2020-ban. A múltkori hiba után még ugyan sikerült néhány pontot menteni, azonban az Andalúz Nagydíjon már nagyobb volt a baj: a rajtnál kiütötte jövő évi csapattársát, Miguel Oliveirát, majd pedig a verseny későbbi szakaszában maga is bukott a nagy felzárkózás közepette. A KTM-es így értékelte a rajtnál történt balesetet a Crash.netnek és a Motorsport.comnak adott nyilatkozatában: „Úgy vettem észre, hogy senki sem fordult nálam beljebb azon az íven, de aztán mégis, és akkor tudtam, hogy baj lesz. Megpróbáltam menteni a menthetőt, de már konkrétan ott voltam Miguel hátsó kerekén. Ő egy nagyon jó barátom, ráadásul márkatársam is, így különösen aggódtam érte. Jó időmérőt teljesített, és remek futama lehetett volna, de sajnos így alakult. Nagyon sajnálom az egészet, de tanultam az esetből, igyekszem mindent megtenni, hogy legközelebb ne forduljon elő ilyesmi. Az ütközés után próbáltam jó tempóval minél előrébb jutni, de az utolsó kanyarban elvesztettem a motor elejét, és amikor megpróbáltam elkerülni a bukást, akkor jött a highside. Szerencsére jól vagyok, és várom a következő versenyt.”

A magát ötödik helyre kvalifikáló kiütött márkatárs, Miguel Oliveira szerint viszont Binder véleménye nem teljesen állja meg a helyét: „A különböző versenyzők mindig máshogy látják ezeket az eseteket. Szerintem Brad túl optimista volt az első kanyarban, aztán elfogyott a hely körülötte, így kénytelen volt eltalálni engem. Beszéltem Mike Leitnerrel és vele is. Természetesen bocsánatot kértek, hiszen nem lenne jó haraggal kezdeni a következő szezont csapattársaként. Akkor még nem is haragudtam egy kicsit sem, mert nem néztem meg a felvételeket. Aztán megváltozott a véleményem, mert nem gondolom azt, hogy Danilo miatt kellett Bradnek kiegyenesítenie a kanyart. Két verzió van tehát, de természetesen elfogadom a bocsánatkérést. Ilyen a versenyzés. Az első kanyarban mindenki pozíciókat akar nyerni, ezért néha elnézzük a féktávokat. Sok verseny lesz még idén, így ez nem a világ vége. Igyekszem a pozitív dolgokból építkezni, hogy Brnóban még jobb legyek.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: