Jegyek

Binder: „Ijesztő, hogy már a harmadik MotoGP-s futamomon...

MotoGP
Binder: „Ijesztő, hogy már a harmadik MotoGP-s futamomon sikerült győznöm”
2020.08.09. 20:38
A dél-afrikai egyelőre alig talál szavakat, bár állítása szerint már a szezon elején érezte, hogy sok potenciál van a KTM-ben.
 
A MotoGP Cseh Nagydíja talán nem is okozhatott volna ennél váratlanabb fordulatot: az újonc Brad Binder élete harmadik versenyén futamgyőzelmet szerzett a királykategóriában, és ő lett Marc Marquez óta az első újonc, akinek ez a debütáló idényében sikerült. A dél-afrikai szavait a Motorsport.com szakoldal idézi: „Ez életem leghihetetlenebb napja. Erről álmodtam gyerekkoromban, és ijesztő, hogy a harmadik versenyemen sikerült. Őszintén nem tudom ezt elhinni. Már a Red Bull Rookies Cupban is megpróbáltam mindent, hogy eljussak ide, és elképesztő, hogy végül a KTM-mel sikerült elérnem ezt a célt. Itt vagyok a csúcson, és együtt nyertünk egy MotoGP-futamot.”

Binder számára azért különösen nagy ez a siker, mert az első két szabadedzésen még nagyon szenvedett: „Pénteken teljesen más volt a helyzet, mert amint meghúztam a gázt, kis híján lerepültem a motorról. A srácok éjt nappallá téve dolgoztak a megoldáson, és konkrétan emlékszem rá, hogy beszéltem a főmérnökömmel, aki azt mondta, hogy ne aggódjak, mert meg fogják oldani. Aztán szombaton a harmadik szabadedzésen már rendkívül stabil volt a motor, és remekül éreztem magam rajta. Ez a motor hihetetlenül jó volt, kiváló a csomagunk. Amikor először felültem a KTM-re, már akkor is azt gondoltam, hogy nem olyan rossz versenygép ez, pedig le voltunk maradva a többiektől. Néhány területen még mindig komolyan szenvedünk, de már vannak előnyeink is a többiekhez képest. Nem tudom eléggé megköszönni ezt az egészet a csapatomnak, és mindenkinek, aki valaha segített nekem elérni az álmomat. Remélhetőleg a jövőben még sok ilyen sikert érhetek el.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: