Jegyek

Binder számára ijesztő volt az első pár kör Misanóban

MotoGP
Binder számára ijesztő volt az első pár kör Misanóban
2020.07.07. 15:38
A KTM versenyzője ugyan rendszeresen edzett a hosszú szünetben, de furcsa volt számára visszatérni a MotoGP versenygépére.
 
Brad Binder mesélt a misanói tesztről, amelyet nagyon várt már, előtte azonban megkérdezték a motokrossz edzésekről. Nemrég Andrea Dovizioso sérült meg motokrossz verseny közben, és Binder is a mezőny egyik olyan tagja, aki szeret hasonló módon edzeni. Binder szerint ugyan benne van a sérülés lehetősége, de megéri a kockázatot. 

„Szinte minden versenyző motokrosszozik. A rossz csak az benne, hogy komolyan meg lehet sérülni, csupán idő kérdése. Én viszont vállalom a kockázatot, mert nincs jobb edzési lehetőség ennél. Ha igazán jó edzést akarok, akkor a motokrosszt választom. Természetesen történhetnek rossz dolgok, de nagyszerű is lehet egy ilyen verseny, mert extra motivációt ad, főleg a mostani időszakban, amikor nem igazán lehetett csinálni semmit.” – idézi a Dél-afrikai szavait a Crash.Net.

Bindernek ki kellett hagynia a KTM első privát tesztjét, mert nem hagyhatta el Dél-Afrikát, de a misanói gyakorláson már részt tudott venni. Ugyan hiányolta a spielbergi kétnapos gyakorlást, de annak örül, hogy a második teszt után kicsit magabiztosabban vághat neki a szezonnyitónak Jerezben: „Az első nap elég ijesztő és őrületes volt. Úgy éreztem, mintha két lépéssel a motor mögött lennék. Ott fékeztem ahol szoktam, de a következő kanyarból kicsit jobban gyorsítottam, és már le is mentem a pályáról. Eléggé zavaró volt. Az elején nehéz volt, főleg mert két hónapig otthon ültem, és ilyenkor eléggé elszoksz a sebességtől, persze edzettem minden nap, de az nem olyan, mint egy MotoGP motor. Viszont a második nap reggelétől kezdve már sokkal magabiztosabb voltam, és egy kicsit nyugodtabb a motoron.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: