Jegyek

Binotto örülne, ha Vettel csatlakozna a Mercedeshez

F1
Binotto örülne, ha Vettel csatlakozna a Mercedeshez
2020.06.07. 15:25
A Ferrari csapatfőnöke szeretné, ha a német a brackley-i alakulatnál folytatná tovább pályafutását 2021-től.
 
Továbbra is kérdéses, hogy hogyan alakul Sebastian Vettel sorsa a Formula-1-ben. Sokak szerint a négyszeres világbajnok úgy dönt majd, hogy abbahagyja pályafutását, azonban ha Lewis Hamilton vagy Valtteri Bottas nem hosszabbítja meg szerződését a Mercedesnél, akár oda is igazolhat majd a jövő évtől – ennek a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto kifejezetten örülne:

„Nagy veszteség lenne, ha visszavonulna, mivel mindannyian szeretjük és tiszteljük őt, így fontosnak tartom, hogy találjon magának egy jó ülést. Hallottam olyan pletykákat, hogy akár a Mercedesnél is kiköthet, aminek én igazából nagyon örülnék” – idézi Binotto szavait a Planetf1.com szakoldal.

Az olasz szakember emellett azt is elmondta, hogy nem volt könnyű meghozni azt a döntést, hogy megválnak a némettől: „A Ferrari szereti Sebastiant emberként és versenyzőként is. Ő is a csapatunk része, emiatt nem volt egy könnyű döntés. Seb volt az első opciónk, aztán jött a koronavírus, a helyzet pedig sok mindent megváltoztatott, a szabályoktól kezdve egészen a költségvetési sapkáig. Az új koncepció 2022-re való halasztását nézve, muszáj volt felülvizsgálunk a dolgokat. Az nem igaz, hogy Vettel nem fogadta el a rövidtávú szerződést, egyszerűen sok minden változott, mi pedig egy új ciklus lehetőségét vizsgáltuk meg."

Fotó: Ferrari S.p.A
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: