Jegyek

Bradl jövője is Crutchlow-tól függ?

MotoGP
Bradl jövője is Crutchlow-tól függ?
2013.07.19. 10:02
Cal Crutchlow a szezon eddigi részének legpozitívabb meglepetése, s ez bizony a versenyzőpiacra is kihatással van: jelenleg a Tech3 brit motorosa a legkeresettebb versenyző. Olyannyira, hogy most már mindhárom gyártó érdeklődik utána: a Yamaha és a Ducati után ezúttal a Hondával is szóba hozták már a pontverseny negyedik helyezettjét.
 
Cal Crutchlow eddigi parádés teljesítményt nyújt 2013-ban: mindössze egyszer nem fejezett be egy versenyt, az összes többi alkalommal viszont a top5-ben zárt, ebből utóbbi négy alkalommal a dobogó valamelyik fokára is felállhatott. Bár az áhított első győzelem még hiányzik, az összetettben az előkelő negyedik helyen áll, megelőzve a gyári Yamahán ülő Valentino Rossit, s ezzel bizony a brit ázsiója is nő: gyakorlatilag ő a legkeresettebb pilóta a mezőnyben. Nicky Hayden csütörtökön bejelentett távozásával a Ducatinál már fel is szabadult egy hely, s mivel Crutchlow gyári ülésre vágyik – legalábbis technikai támogatottságot tekintve –, az amerikai megüresedett helye jó opció lehet neki. Ugyanakkor míg a brit negyedik a tabellán, a legjobb ducatisként Andrea Dovizioso csak a hatodik, így meggondolandó, hogy tényleg jó választás lenne-e az olasz gyár. Viszont az is tény, hogy a Yamaha nem akar gyári ülést ajánlani neki, így a hangvillásoknál maradása is erősen kérdéses.
Megingott Bradl biztosnak tűnő helye az LCR-nél?
 
Így került a képbe a Honda, amely a legfrissebb információk szerint szintén érdeklődik Crutchlow iránt. Könnyen lehet, hogy így viszont Stefan Bradl biztos helye az LCR-nél – a német motoros, valamint a HRC elnöke, Livio Suppo is már majdnem biztosnak állították be az új szerződést – veszélybe kerülhet. Bradl most azonban már egyáltalán nem ilyen magabiztos a jövőjét illetően, a speedweek.de oldalnak adott interjújában így reagált a híresztelésekre: „Úgy gondolom, Crutchlow most mindenhol keresett versenyző, mert jó teljesítményt nyújtott az elmúlt versenyen. Ennek eredményeképp ő az egyetlen, aki mozgatja a pilótapiacot. Úgy hiszem, a Ducati szeretné őt, s a Yamaha is meg akarja tartani, ez teljesen világos. Most a Honda is érdeklődik, mert a Honda mindig a legjobb versenyzőt akarja, de nem tudom elképzelni az LCR-t elsőszámú opcióként, mert a Hondán belül van egy motoros, aki gyengébb nálam” – idézi szavait a twowheelsblog.com hírportál.
Úgy néz ki, az idei pilótakeringő során Crutchlow-t kérik fel a legtöbben „táncolni”
 
Azt, hogy pontosan kire gondolt Bradl „gyengébb hondás versenyző” alatt, nem tudni, de az LCR német pilótája azt is elárulta ebben az interjúban, hogy amennyiben Crutchlow érkezik a helyére, neki is opció lehet a Ducati, mivel érdeklődtek már iránta. A Moto2-be való visszatérést azonban nem tekinti lehetőségnek, mivel szerinte nem nyújtott annyira rossz teljesítményt, hogy vissza kellene térnie a középső kategóriába, s bár ennek esélyét nagyon kicsinek tekinti, felkészült minden eshetőségre, de meggyőződése, hogy jövőre is versenyképes motor lesz alatta. Mindeközben az egésznek a mozgatórugója, Cal Crutchlow a csütörtöki Laguna Seca-i sajtótájékoztatón elmondta, semmi sem változott a helyzetével kapcsolatban: „A helyzetem nem változott a múlt hét óta, jelenleg minden gyártóval tárgyalunk, s meglátjuk, mi lehetséges. De jelenleg nincs munkám” – idézi a brit szavait a crash.net oldal. „Én csak motorozhatok és olyan gyorsan, amennyire csak lehetséges. Minden gyártónál elég bonyolult a helyzet, de bármi történt ezen a héten, az összességében nem változtatott a helyzetemen.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: