Jegyek

Brookes és Glenn Irwin nyerték a vasárnapi futamokat...

Egyéb motorsport
Brookes és Glenn Irwin nyerték a vasárnapi futamokat Snettertonban
2020.08.23. 20:17
A hondás továbbra is vezet összetettben.
 
A Brit Superbike Bajnokság második snettertoni versenyével folytatódott a kategória 2020-as szezonja. A pole-ból ezúttal a tegnapi leggyorsabb kört teljesítő éllovas, Glenn Irwin indulhatott Josh Brookes és Tommy Bridewell elől. A hondás kiválóan kapta el a startot, és bár a mögüle induló ducatis pár pillanatra elé került, nem sokkal később már majdnem egy másodperc fölötti előnnyel menekült a többiektől. A nyugodt körözés nem tartott sokáig, ugyanis Danny Buchan összeakadt Bradley Rayjel az Agostini-kanyarban, és a kawasakis elesett (szerencsére csak a motorja repült nagyot), miközben az élen Brookes átvette a vezetést, Lee Jackson pedig a negyedik helyet Christian Iddontól. Ezután meglepően nyugodtan zajlott a versenyzés körökön át, majd Taylor Mackenzie esett ki technikai hiba miatt, Hector Barbera pedig bukott.

Az utolsó körökben is bőven volt dráma a top10-ben, ugyanis Ryan Vickers, valamint a tegnapi bukása miatt a mezőny végéről magát felküzdeni kényszerülő Andrew Irwin értek össze, és az irányíthatatlanná váló Kawasaki kiütötte a Hondát (végül Irwint találták bűnösnek, és kapott is három rajthelyes büntetést, valamint büntetőpontokat is). Az élen már komolyabb változás viszont nem volt, így Brookes simán nyert Glenn Irwin és Bridewell előtt. Rajtuk kívül Jackson, Iddon, Kyle Ryde, Tarran Mackenzie, Jason O’Halloran, Luke Mossey, és a visszaeső Ray fért be a top10-be.

A harmadik futamon Iddon, Jackson és Brookes rajtolt az első sorból. A két ducatis remekül kapta el a rajtot, és el is szakadtak kicsit a többiektől, mögéjük viszont Bridewell jött fel, hátul viszont közel sem volt ennyire nyugodt a helyzet, mert Ryan Vickers nagyot esett a célegyenesben, és a riválisok éppen csak el tudták kerülni. A következő körökben aztán elég komoly csata bontakozott ki az első helyért, és amikor Brookes elszánta magát az előzésre, Bridewell egy kiváló manőverrel megelőzte mindkét márkatársát. Alex Olsen ezúttal is kiállt a versenyből, Iddon viszont visszaszerezte a második helyet. A következő körökben őrült csata alakult ki a harmadik helyért, melyből Glenn Irwin jött ki legjobban, és el is szakadt a hátrébb csúszó Brookestól, Jacksontól, illetve a testvérétől, majd Bridewellt is elkapta, akit nem sokkal később Brookes is megelőzött.

Irwin innen már simán nyerte a futamot, viszont a mögötte haladó kettős óriásit harcolt a második helyért, melyből végül az utolsó pillanatban előző Bridewell jött ki jobban. Hármójukon kívül Bridewell, Brookes, Jackson, Mackenzie, O’Halloran, a másik Irwin, Ray és Ryde voltak a legjobb tízben.

A 2. futam végeredménye:
A 3. futam végeredménye:
Fotó: British Superbike Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: