Jegyek

Buchan bukása után Iddon nyerte a Brit Superbike első...

Egyéb motorsport
Buchan bukása után Iddon nyerte a Brit Superbike első snettertoni versenyét
2020.08.22. 17:53
Andrew Irwin összetörő motorja miatt a biztonsági autó is járt a pályán.
 
Snettertonban folytatódott a Brit Superbike Bajnokság 2020-as szezonja, amelyet jelenleg az Irwin-fivérek vezetnek Tommy Bridewell előtt. Az első 14 körös viadalt Danny Buchan kezdhette meg a pole-ból, és bár lerajtolták ketten is, hamarosan visszavette a vezetést. Mögé Christian Iddon és Kyle Ryde jöttek fel, hátul viszont Andrew Irwin bukott az Agostini-kanyarban, és a pályán maradó motorja miatt be kellett hívni a biztonsági autót. A következő pecekben Ryde lehetett igazán mérges, ugyanis motorja lelassult az egyenesben, és csak a mezőny végén tudta folytatni a viadalt.

Maga az újraindítás viszonylag simán ment Buchannek, azonban a rajthelyéhez képest hat pozíciót javító Iddon folyamatosan kínozta őt, és pár kanyarral később teljesen magától elesett, ezzel pedig átadta a vezetést a ducatis ellenfélnek, aki pillanatok alatt le is rázta magáról Josh Brookest és Bradley Rayt, míg Alex Olsen feladta a versenyt.

A futam második felében elkezdett fogyni Iddon előnye, majd a csapattársa meg is próbált beugrani mellé, de balul sült el a manőver, és egyrészt a BMW-s Ray bekerült kettejük közé, másrészt a negyedik helyen haladó Bridewell is teljesen utolérte őket. Az utolsó előtti körben óriási csata folyt a második helyért, de végül Brookes, Bridewell, és a remek tempóban felzárkózó Glenn Irwin is elkapta a fiatal versenyzőt.

Iddon végül innen már verhetetlen volt, és simán nyert Brookes, Bridewell, Irwin, Ray, Jackson, Tarran Mackenzie, Jason O’Halloran, Ryan Vickers és a nagy nehezen magát visszaküzdő Ryde előtt, viszont a levezető körben elég durva jelenetet hozott össze, miután összeakadt Irwinnel, akinek hátsó gumiján könyökölve szerezte vissza az egyensúlyát.

Az 1. futam végeredménye:
Fotó: PBM Ducati Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: