Jegyek

Catalunya – Gonzalez nyeri az őrült befutót, Sebestyén...

Supersport
Catalunya – Gonzalez nyeri az őrült befutót, Sebestyén Peti pontszerző
2021.09.19. 20:53
Három különböző márka a dobogón - igaz, megint Yamaha a tetején.
 
A Supersport világbajnokság második barcelonai versenyére nem tudott elrajtolni Andy Verdoia, aki a szombati bukása miatt nem kapta meg a rajtengedélyt az orvosoktól. Szintén nem volt jelen Kevin Manfredi, aki műszaki hiba miatt már a rajtrácsra sem tudott felállni.

A rajtot a pole-ból rajtoló Manuel Gonzalez kapta el a legjobban, de Randy Krummenacher, Can Öncü és Raffaele de Rosa folyamatosan támadták őt. Az élmezőny sok főt számolt: Niki Tuuli, Steven Odendaal és Philip Öttl is ott voltak a sarkukban. Luigi Montella és Stephane Frossard műszaki hiba miatt búcsúztak, majd Christopher Bergmann elesett. Az élen Gonzalez, de Rosa és Krummenacher sorrendben haladtak, amikor 11 körrel a vége előtt elesett Can Öncü a negyedik helyről – amit így Niki Tuuli örökölt meg.
Öncü még felállította a motort, de már csak a boxutcába hajtott be vele, a műszaki hibával küszködő Montero Huertával egyetemben. Két körrel később Bill van Eerde is visszatért a boxba, miután a Yamahája elkezdett füstölni. Az élen álló hármas (Gonzalez – de Rosa – Krummenacher) ellépett a többiektől, és sokáig ebben a sorrendben haladtak. Időközben Tuuli elkezdte lopni a távolságot, és felzárkózott az élbolyra. Az ötödik helyen álló Odendaal nem tudta tartani velük a tempót.
 
 Odendaal (4) nem tudta kihasználni Aegerter távollétét

Hét körrel a vége előtt De Rosa leelőzte Gonzalezt, és sokáig tartotta ezt a pozíciót. Két körrel később Gonzalez elrontotta az egyes kanyart, emiatt visszaesett a negyedik helyre, ám a következő körben leelőzte Tuulit, az utolsó előtti kör elején pedig Krummenachert is. A mezőny hátsó traktusában összeütközött a két francia beugró, Ludovic Cauchi és Loic Arbel: Arbel elcsúszott, Cauchi pedig már nem tudta elkerülni az aszfalton fekvő honfitársát – Arbelt emiatt hordágyon kellett elvinni. Arbel dereka megsérült, őt a catalunyai kórházba szállították további kivizsgálásra, Cauchi megúszta bal csuklósérüléssel. A GMT94 összes motorosa megsérült az utóbbi fordulókon: Magny-Cours-ban Jules Cluzel és Valentin Debise, itt pedig az ő helyettesítésükre hívott Andy Verdoia és Ludovic Cauchi...

Az utolsó kör elején Krummenacher rontott, Tuuli így el tudott menni mellette – az élen Gonzalez pedig utolérte De Rosát, és visszavette tőle az elsőséget. Tuuli megérkezett rájuk, és egy őrült befutóban dőlt el a győzelem: egymás szélárnyékában, de végül Gonzalez szerezte meg a győzelmet, mindössze 21 ezreddel megelőzve De Rosát és 95 ezreddel Tuulit. Három különböző márka a dobogón – ez Tuuli és az MV Agusta első idei dobogója is egyben. Krummenacher fél másodperc hátrányban lett a negyedik. Ötödik helyen a svájci Marcel Brenner futott be, hatodikon Federico Caricasulo, míg hetediken a bajnokaspiráns Steven Odendaal. Sebestyén Peti dél-afrikai csapattársa tehát nem tudott élni a lehetőséggel, amit Dominique Aegerter Moto E-s kiruccanása okozott (a svájci végül a második lett az elektromos világkupában). A megszerezhető 50 pontból 17-et szerzett Odendall, így a hátrányát 45 pontra faragta svájci riválisával szemben – ám Aegerter formáját elnézve ez bőven elég lesz a hátralévő négy fordulóra. Az Aegertert helyettesítő dán Simon Jespersen 14. lett végül, mivel az utolsó körben történt pályaelhagyásért egy hellyel hátrasorolták.
 
 Sebestyén Peti ismét pontot szerzett

Hazánk fia, Sebestyén Peti a 15. pontszerző helyen fejezte be a versenyt, bő fél másodperccel megelőzve az olasz Federico Fulignit. Íme a csapat sajtóközleménye:

Pontszerzéssel zárta Sebestyén Peti a barcelonai hétvégét!

A 15. helyen, pontszerzéssel fejezte be a  HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. versenyző Sebestyén Peti a vasárnapi napot. A szombati esős verseny után, vasárnap napsütés és száraz körülmények fogadták a mezőnyt. Sebestyén Peti a startot követő káoszban hátracsúszott egészen a 19. helyig, ahonnan aztán a verseny második felében sikerült felzárkóznia.
A hármas sorozat első állomása felemás érzésekkel zárult. Az esős körülményeket szombaton sikerült viszonylag simán egy 9. hellyel lehozni, vasárnap azonban nem volt meg a megfelelő versenytempó a magyar motoros számára.

„Megint egy nehéz versenyen vagyunk túl, a rajt elég kaotikus volt, sajnos ott nagyon hátra estem és nem tudtam időben átverekedni magam a többieken. Nem vagyok elégedett, mert pénteken még sokkal biztatóbbak voltak az adatok, szombaton esős verseny volt, vasárnapra pedig valahogy nem sikerült előre lépnünk, ezért nem volt túl jó versenyem. A csapat jól dolgozott, keressük a megoldást, én leszek a legboldogabb, hogyha végre újra tudok majd stabilan és gyorsan menni, mert nem a pontszerzésért szeretnék harcolni, hanem az élmezőnyhöz felzárkózni.” – összegzett a HUMDA pilótája.
Nincs megállás, jövő héten már Jerezben gurul pályára a Superbike VB mezőnye.


Itt zárul a sajtóközlemény. Végezetül tekintsük meg a futam végeredményét:

Supersport – A 2. futam végeredménye:
 

Fotó: World Superbike Media, PS56 Team
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: