Jegyek

Cortese lesz végül a Pedercini Kawasaki versenyzője idén

Superbike
Cortese lesz végül a Pedercini Kawasaki versenyzője idén
2020.02.16. 12:05
A csapat vasárnap jelentette be, hogy az eddig ülés nélkül álló német motorost igazolták le a 2020-as Superbike-világbajnoki szezonra – ezzel már csak egy kiadó hely maradt a mezőnyben.
 
Lapigazgatót keresünk! Részletek ide kattintva. (x)

A Team Pedercini korábban két versenyzőt, konkrétan Jordi Torrest és Lorenzo Savadorit is bejelentette a 2020-as Superbike-világbajnoki idényre. A főszponzorral kapcsolatos problémák miatt azonban felmerült, hogy utóbbi motoros szakított a csapattal – ezért is vállalta el Andrea Iannone helyettesítését a sepangi teszten az Apriliánál –, majd a WSBK előzetes nevezési listájának közzétételekor kiderült, hogy Torres helye sem biztos az alakulatnál, ugyanis nem szerepelt név a csapat mellett. Torres végül a MotoE-ben és a spanyol bajnokságban kötött ki, most viszont kiderült, ki indul végül Lucio Pedercini istállójával.
 
A csapat ugyanis bejelentette, hogy aláírták a szerződést Sandro Cortesével, így a 2012-es Moto3-as és a 2018-as Supersport-világbajnok ülhet fel a privát Kawasakijukra. Cortese maga is ülés nélkül állt eddig: tavaly debütált a Superbike-vb-n a GRT Yamahával, amely alakulat viszont teljesen új párossal – Federico Caricasulóval és Garrett Gerloff-fal – vág neki 2020-nak. Néhány hete még a Barni Ducatinál szerepelt a sérült Leon Camier helyén a jerezi teszten, de a brit felépülésével értelemszerűen nem volt hely a németnek náluk. Úgy tűnik viszont, hogy Pederciniék anyagi nehézségei megoldódtak, s végül ők dobtak mentőövet Cortesének.
 
A mostani bejelentéssel már csak egyetlen hely maradt kiadó a Superbike-világbajnokság 2020-as rajtrácsán: azt nem tudjuk még, ki ülhet fel a MIE Honda második privát CBR1000RR-R-jére. A japánok jövő pénteken tartják WSBK-s csapatbemutatójukat, amelyen a MIE első versenyzője, Takumi Takahashi is jelen lesz, így vélhetően legkésőbb akkor fény derül a csapattársának kilétére – már csak azért is, mert már két hét sincs hátra a Phillip Island-i évadnyitóig.

Fotó: Team Pedercini
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: