Jegyek

Crutchlow egyelőre nem kér a WSBK-ból

MotoGP
Crutchlow egyelőre nem kér a WSBK-ból
2020.07.16. 10:07
A brit versenyző nagyra tartja a bajnokságot, de szeretne a MotoGP-ben maradni.
 
Miután egyértelművé vált, hogy Cal Crutchlow nem maradhat az LCR Hondánál (és nagy eséllyel az Apriliával tárgyal), Alberto Puig felajánlotta az egyik gyári WSBK-s hondát a rutinos britnek. Crutchlow erre reagálva köszönte szépen az ajánlatot, de határozottan kijelentette, hogy még szeretne a MotoGP-ben maradni annak ellenére, hogy nagyra tartja a Superbike-vb-t. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Nyilván azt akarják, hogy ott menjek, és ezért dobta be a témát. Viszont vannak még dolgok a MotoGP-ben, amiket szeretnék elérni, ezért itt fogok maradni. Soha ne mond, hogy soha, de egyelőre nem érdekel a Superbike-vb. Szerintem jó volt a GP-s karrierem, viszont azt ajánlatra reagálva komolyan gondolom, hogy a WSBK nem lenne visszalépés. Az egy remek bajnokság kiváló versenyzőkkel, de jelenleg nem szeretnék oda menni. Ez még meg is változhat, de egyelőre a MotoGP-ben szeretném folytatni a pályafutásomat.”

„Három hónappal ezelőtt még bennem volt az, hogy vissza is vonulhatok, de szeretnék maradni. Fejben teljesen frissen akartam megkezdeni a 2020-as évet, hogy rendesen tudjak dönteni. Végül is nem maradhatok az LCR-nél, de nagyon örültem neki, hogy itt lehettem náluk. Hat szezont húztam le velük, és szereztünk három győzelmet, valamint sok dobogós helyet. Köszönök nekik mindent, hiszen úgy érzem, hogy sikeresek voltunk együtt, és idén is bele fogok adni mindent értük. A történetnek hivatalosan még nincs vége, mert Takával sem hosszabbított egyelőre a csapat, és tudom, hogy Lucio szívesen megtartana engem. Még nem végeztem a MotoGP-vel. Erősnek érzem magam, és jó az a tudat, hogy az utolsó GP-versenyen, amelyen célba értem, második voltam Marc Marquez mögött. Úgy érzem, hogy versenyképes, sikerre éhes, és határozott vagyok. Alig várom, hogy elkezdjük a szezont
”- nyilatkozta az angol BT Sportnak.

Alvaro Bautista úgy tudja, hogy Leon Haslam helyére érkezhetett volna az LCR-es motoros, azonban szerinte ez megbontotta volt a HRC jelenlegi alakulatának remek egységét: „A csapat teljesen új, és fokozatosan fejlődik. Calnak egyértelműen sok a tapasztalata és emellett nagyon gyors is, de Leonnak sokkal több tapasztalata van ebben a kategóriában. Ennek a projektnek az a legjobb, ha a jelenlegi páros marad.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: