Jegyek

Crutchlow magabiztosan gondol a szezonra

MotoGP
Crutchlow magabiztosan gondol a szezonra
2015.01.06. 12:40
Cal Crutchlow erőt merített a 2014-es év végén mutatott teljesítményéből. Az előző szezon második felében újra lendületbe jött, amit át kíván menteni az egyre közeledő új szezonra is. Ebben ezúttal a Ducati helyett már az LCR Honda lesz a segítségére, tehát ismét tanulással kezdi az évet, ám reméli, hogy ez alkalommal hamarabb belerázódik a dolgokba.
 
Az egykori Supersport világbajnok, Cal Crutchlow 2014-es szezonját sokszor és sok helyen elemezték már. A Ducatinál töltött egy évének elején igen megszenvedett a Desmosedicivel, nagyon nehezen talált egymásra versenyző és versenygépe. Nehéz, göröngyös utat járt be a taljánok motorjával, a szezon végén viszont megmutatta, hogy bizony nem felejtett el motorozni. Aragónban dobogóra is állhatott egy kaotikus futamon, Phillip Islanden pedig a második helyről esett ki a leintés előtt egy körrel.

Ez azonban elég sovány vigasz egy olyan szezon után, mint amilyet 2013-ban teljesített a Tech3 Yamahánál. Igaz, akkor is voltak hibái, viszont összességében sokkal eredményesebb volt. Kétszer indulhatott az élről és négyszer pezsgőzhetett a legjobbakkal, ezzel ő lett a legjobb nem gyári versenyző, valamint Barry Sheene óta a legeredményesebb brit motoros a királykategóriában. Bár YZR-M1-re nem ülhet fel ismét, Lucio Cecchinello csapatában egy Factory Hondán bizonyíthatja tehetségét.
 
Crutchlow jelenleg egy kaliforniai edzőtáborban tréningezik, hogy a lehető legjobb formáját mutathassa már az év eleji teszteken is. Úgy véli, hogy a 2014 végén mutatott formáját átmentheti erre az évre is, amivel ismét 2013-as önmagához hasonlóan teljesíthet. Minderről a MotorCycleNews.com-nak mesélt.

„Úgy érzem, elég gyors vagyok ahhoz, hogy ismét versenyképes legyek az elejében” – kezdte magabiztosan Cal. „Nem azt mondom, hogy megnyerek minden versenyt, vagy, hogy minden futamon a dobogón leszek, de hiszem, hogy képes leszek felvenni a kesztyűt és legalább oda visszakerülni, ahol 2013-ban voltam. A minimum, amit meg kell tennem, az 2013-hoz hasonló. Jó volt némi önbizalmat gyűjteni a tavalyi utolsó futamokon, és átmenteni azt 2015-re. Mindenki számára fontos volt, hogy lássa, még mindig megvan a sebességem. Tudtam, hogy megvan a sebességem, de az emberek azt hiszik, hogy csak felkelsz egy reggel és már nem tudsz úgy versenyezni egy motorral, ahogyan egykor.” Ezt az utolsó mondatot Crutchlow határozottan cáfolta a továbbiakban.
 
„Ilyen nem létezik. Még akkor is, amikor a szezon korábbi szakaszában tudtam, hogy elhagyom a Ducatit, akkor sem csak úgy felbukkantam a versenyen. Akkor is 100%-ot adtam, de akkor egyáltalán nem volt meg az az érzés, amit akartam. Küzdöttem az önbizalmammal, küzdöttem azzal, hogy megértsem, de Phillip Islanden megmutattam, mire vagyok képes. Most egy újabb tanulási folyamat jön, de remélhetőleg ez gyorsabb lesz, mint a tavalyi! Soha nem kételkedtem benne, hogy megvan-e még a gyorsaságom. Nem veszíted csak úgy el a sebességed egyik napról a másikra, ez csupán egy olyan eset volt, amikor vissza kellett azt építenem” – fejezte be a Man-szigeti. 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: