Jegyek

Dani Pedrosa: Sachsenringről Brnóba

MotoGP
Dani Pedrosa: Sachsenringről Brnóba
2014.07.15. 12:12
Mint azt már megszokhattuk, a Repsol Honda versenyzői ismét új blog bejegyzéssel jelentkeztek csapatuk oldalán. Ezekből rendre többet tudhatunk meg, mint a hétvégi nyilatkozatokból, és a hangvételük is érezhetően személyesebb. Ebben a cikkben Dani Pedrosa legfrissebb írását közöljük.
 
A Repsol Honda tökéletes versenynapot produkált múlt vasárnap a Sachsenringen. Marc Marquez továbbra sem talál legyőzőre, a második helyen pedig – idén már harmadik alkalommal – Dani Pedrosa végzett. Ez a verseny volt a nyári szünet előtti utolsó, de ez nem azt jelenti, hogy a csapat vasárnap délután három óra körül eldobott minden szerszámot, gyorsan bepakoltak és meg sem álltak a spanyol tengerpartokig. Ehelyett Brnóba utaztak egy háromnapos tesztre, ami ma vette kezdetét. Dani Pedrosa ezt, a német versenyt és a Tour de France-ot is megemlítette blogjában.
 
„Sziasztok!
 
Brnóból írok nektek, ahol ma kezdtük tesztelni, és kemény tréninget várunk a következő néhány napban. Először is a sachsenringi versenyről szeretnék beszélni nektek.
 
Úgy tűnt, ugyanaz lesz, mint Hollandiában, furcsa és változatos időjárással. A versenyigazgatóság esős versenyt jelentettek be, szóval felraktuk az esőgumikat. A bemelegítő körben viszont észrevettük, hogy a pálya túlnyomó része száraz. Végül úgy döntöttünk, hogy felrakjuk a slickeket és a boxutcából rajtolunk.
 
A rajt az egyik legkülönösebb volt, amire emlékszem. Nem tudom leírni, milyen az, amikor a riválisaid néhány centiméterre vannak tőled… Minden eltúlzottnak látszik, ami még jobban fókuszálásra késztet. Az első kanyarok kissé zavarba ejtőek voltak. Nem tudtuk mennyi idő alatt tudjuk ledolgozni a különbséget azokkal a versenyzőkkel szemben, akik a rajtrácsról indultak, és olyan keményen nyomtam, ahogyan csak tudtam, azért, hogy ne veszítsem el a tempót a vezető bolyhoz képest.

A körülmények körről körre jobbak lettek a pályán, és gyorsabban tudtam motorozni. A végén másodikként végeztünk és folytattuk a pontgyűjtést a bajnokságban. Nem tudtunk a győzelemért harcolni, de nagyon közel voltunk, és Indy-vel kapcsolatban jó érzésekkel távoztam.
 
Ahogy a poszt elején mondtam, Csehországban vagyunk. Csütörtökig leszünk itt, hogy a motoron dolgozzunk azért, hogy megtaláljuk a legjobb beállításokat Indy-re, és azért is, hogy első alkalommal teszteljük a jövő évi motort, szóval ez a három napi munka nagyon fontos.
 
Mint tudjátok, nagy bicikli fanatikus vagyok, és nagyon élvezem a Tour első szakaszait. A szakaszok igazán kemények és minden részben vannak nagy meglepetések. Kár, hogy Contadornak fel kellet adnia, innen kívánom a legjobbakat egy gyors felépüléshez. Te vagy a legjobb Alberto, és ezt majd tovább bizonyíthatod!
 
A nyaralás pénteken kezdődik, két hét múlva írok majd újra a blogomba, amikor az indianapolisi nagydíjra készülünk majd. Köszönöm a bíztató üzeneteket. Rövidesen látjuk itt egymást.
 
Nagy ölelés mindenkinek,
Dani”
  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: